Μπαίνοντας στον Μάρτιο που αναμένεται να είναι καθοριστικός για τις μετέπειτα εξελίξεις, όλοι στον Εργοτέλη είναι σε αναμονή τόσο της απάντησης της ΕΠΟ σχετικά με την κατηγορία στην οποία θα έχει δικαίωμα να συμμετέχει η ομάδα και τις συνέπειες από την αποχώρηση της ΠΑΕ από το πρωτάθλημα, όσο και της ΓΣ της ΠΑΕ που είναι προγραμματισμένη για τις 10 του μηνός.

Εν τω μεταξύ, έντονος προβληματισμός επικρατεί στον κόσμο του Εργοτέλη σχετικά με τους χειρισμούς του μεγαλομετόχου Δημήτρη Παπουτσάκη όσον αφορά την αναμενόμενη εκκαθάριση και διάλυση της ΠΑΕ. Μερικές ανησυχιτικές ενδείξεις όπως η προγραμματισμένη ώρα της ΓΣ (11:00 μεσοβδόμαδα που καθιστά δύσκολη την προσέλευση του κόσμου), οι πληροφορίες για μη παρουσία του μεγαλομετόχου (αλλά της εκπροσώπησης μέσω πληρεξούσιων δικηγόρων) και κυρίως οι σκέψεις του για εκκαθάριση χωρίς όμως διάλυση της ΠΑΕ (όπως φανερώνονται στο κείμενο της πρόσκλησης της ΓΣ), έχουν δημιουργήσει μεγάλο εκνευρισμό στις τάξεις των φιλάθλων του Εργοτέλη οι οποίοι έχουν ακόμα νωπές τις μνήμες από τις επιλογές και τους χειρισμούς του Δ. Παπουτσάκη από το περασμένο καλοκαίρι έως και την πρόσφατη παραίτηση του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει του αθλητικού νόμου, ο Εργοτέλης (όπως και κάθε σύλλογος) δεν μπορεί να δημιουργήσει νέα ΠΑΕ ώστε να συμμετέχει ξανά σε επαγγελματική κατηγορία αν προηγουμένως δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και διάλυση της παλιάς ΠΑΕ. Γίνεται λοιπόν εύκολα κατανοητό πόσο σημαντική είναι όχι μόνο η εκκαθάριση αλλά κι η διάλυση της ΠΑΕ για το μέλλον του Εργοτέλη (ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τον ΟΦΗ).

Είναι λοπόν λογικό οι ενδείξεις και φήμες για τα περί αντιθέτου σχέδια του Δ. Παπουτσάκη να προκαλούν έντονη δυσαρέσκεια (ακόμα κι οργή) στον κόσμο του Εργοτέλη κι ειδικά στη διοίκηση του Ερασιτέχνη και τους παράγοντες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα. Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίζεται ο Γιώργος Βρέντζος ο οποίος φέρεται να έχει δηλώσει με νόημα: “Ελπίζω, για το καλό όλων, ότι ο Δ. Παπουτσάκης θα φερθεί επιτέλους υπεύθυνα και δεν θα ταλαιπωρήσει άλλο τον Εργοτέλη και τον κόσμο του. Ας σεβαστεί το έργο και τη μνήμη του αείμνηστου πατέρα του”…

Και σαν να μην έφτανε ο πολύ σοβαρός κίνδυνος για το μέλλον του Εργοτέλη από τις φημολογούμενες σκέψεις του Δ. Παπουτσάκη για μη διάλυση της εταιρείας, ακόμα ένα πολύ σοβαρό θέμα αναδείχτηκε τις τελευταίες μέρες μετά από παρέμβαση του Γ. Βρέντζου και των συνεργατών του. Στα βιβλία της ΠΑΕ εμφανίζεται οφειλή του Ερασιτέχνη ύψους 280.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη οφειλή χρονολογείται από την περίοδο του Α. Παπουτσάκη κι αφορά έργα στο Μαρτινέγκο τα οποία πληρώθηκαν από την ΠΑΕ (αντικατάσταση χλοοτάπητα κλπ.). Παρά την εδώ και πολύ καιρό διαβεβαίωση, τόσο από την πλευρά της ΠΑΕ όσο και του Ερασιτέχνη, ότι η οφειλή αυτή είναι τυπική κι ότι θα διαγραφεί επίσημα, αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα (λίγες μέρες μόνο πριν την ΓΣ της ΠΑΕ όπου πιθανότατα θ’ αποφασιστεί η εκκαθάριση της).

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη λήψη της απόφασης για εκκαθάριση της ΠΑΕ, οποιαδήποτε απόφαση θα ανήκει αποκλειστικά στους διορισμένους εκκαθαριστές, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους και χωρίς καμιά εξαίρεση κάθε οφειλή προς την ΠΑΕ. Με άλλα λόγια, αν μετά τον ορισμό εκκθαριστών στα βιβλία της ΠΑΕ εξακολουθεί να υπάρχει χρέος του Ερασιτέχνη, ο Εργοτέλης θα έρθει αντιμέτωπος με την απαίτηση πληρωμής ενός τεράστιου ποσού (280.000) για τα δεδομένα ερασιτεχνικού σωματείου (κι αν ακόμα δεν χρειαστεί να πληρώσει τελικά, σίγουρα θα ταλαιπωρηθεί). Άπαντες πλέον στον Εργοτέλη αναμένουν – κι απαιτούν – τις άμεσες ενέργειες των διοικήσεων ΠΑΕ & Ερασιτέχνη για την οριστική διαγραφή αυτής της οφειλής έστω και την τελευταία στιγμή (πριν την ΓΣ γιατί μετά θα είναι πολύ αργά).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook