Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των χώρων πρασίνου του Δήμου Χανίων, τους οποίους συντηρεί το αρμόδιο Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου. Μετά από οκτώ μήνες συστηματικής δουλειάς, δημιουργήθηκε αναλυτική βάση δεδομένων, η οποία περιλαμβάνει 367 δημοτικούς χώρους πρασίνου σε όλη την έκταση του Δήμου με λεπτομερή στοιχεία και περιγραφή τους (ΚΑΕΚ, έκταση, υδρόμετρα, ακριβή τοποθεσία, κ.λπ.). Η καταγραφή αυτή αποτελεί υποσύνολο της ευρύτερης προσπάθειας καταγραφής του συνόλου της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Χανίων. 

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία ενός παρατηρητηρίου πρασίνου, στο οποίο οι πολίτες θα μπορούν να έχουν ενεργό ρόλο και το οποίο θα αποτελέσει ένα εργαλείο εφαρμογής πολιτικών προστασίας του περιβάλλοντος και ενίσχυσης του αστικού πρασίνου. 
Στους χώρους, που καταγράφηκαν περιλαμβάνονται: πάρκα, πλατείες, άλση, νησίδες-παρτέρια και δεντροστοιχίες, αθλητικοί χώροι, που διαθέτουν πράσινο, εκπαιδευτήρια, περιβάλλοντες χώροι δημοτικών κτιρίων, κοιμητήρια, κ.α..

Σημειώνεται ότι στην καταγραφή προστέθηκαν και χώροι πρασίνου, που ανήκουν στην αρμοδιότητα άλλων Υπηρεσιών, ώστε να υπάρχει το δυνατόν πληρέστερη καταγραφή των χώρων πρασίνου στα όρια του Δήμου ( π.χ. Δικαστήρια), αλλά και αδιαμόρφωτοι χώροι, που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου. 

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, Μιχάλης Κοτζαμιχάλης, τόνισε: «Μετά από συστηματική δουλειά οκτώ μηνών ολοκληρώσαμε την πλήρη καταγραφή των χώρων πρασίνου, που ανήκουν στο Δήμο Χανίων, καθώς και όσων έχουμε αναλάβει να συντηρούμε. Πλέον, έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα και αναλυτικά στοιχεία για όλους τους χώρους, ξέρουμε δηλαδή τι έχουμε στην αρμοδιότητά μας και έτσι μπορούμε να παρακολουθούμε καλύτερα τις εργασίες, που κάνουμε καθημερινά. Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τα στελέχη του Τμήματος Πρασίνου & Περιβάλλοντος του Δήμου για την πολύ καλή δουλειά, που έκαναν.

Σε λίγο καιρό θα δημιουργήσουμε και ένα Παρατηρητήριο Πρασίνου, στο οποίο θα μπορούν και οι ίδιοι οι πολίτες να συμμετέχουν ενεργά με παρατηρήσεις και επισημάνσεις, ώστε να βελτιώσουμε την εικόνα του πρασίνου στο Δήμο μας». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook