Τελευταία ενημέρωση: 22:31

Προβλήματα έχει δημιουργήσει η αλλαγή στο σκηνικο του καιρού με τους ισχυρούς νότιους ανέμους που πνέουν κατά τόπους μέχρι και 8 μποφόρ, ενώ αργά το βράδυ ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην Κίσαμο, η οποία εξαπλώνεται γρήγορα εξαιτίας των ανεμων.

Στο λιμάνι της Σούδας, μπορεί οι δυνατοί άνεμοι να μην εμπόδισαν το πλοίο της γραμμής να αναχωρήσει, όμως ο αέρας προκάλεσε ζημιές στις μπάρες ασφαλείας, που ακόμα δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία. Νωρίτερα το απόγευμα, στο Αεροδρόμιο Χανίων αεροπλάνο δεν μπόρεσε να προσγειωθεί και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Ελ.Βενιζέλος ενώ στα Τσικαλαριά, η πτώση δέντρου διέκοψε την κυκλοφορία χωρίς ευτυχώς να δημιουργηθεί κάποιο ατύχημα. Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες εκτελούνται κανονικά.

“Λύγισαν” οι μπάρες ασφαλείας στο λιμάνι της Σούδας

Στο λιμάνι της Σούδας, οι μπάρες ασφαλείας που τοποθετήθηκαν πρόσφατα και οι οποίες δεν έχουν ακόμα τεθεί σε λειτουργία, έσπασαν από την δύναμη των νοτιάδων, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί ατύχημα από την “προσγείωση” του κορμού της μπάρας στο οδόστρωμα.

Πτήση της Ryanair επέστεψε Αθήνα

Στο Αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”  επέστρεψε η απογευματινή πτήση της Rynair από  Αθήνα για Χανιά καθώς οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν δεν επέτρεψαν την προσγείωση του αεροπλάνου στο Αεροδρόμιο Χανίων.

Η άφιξη του αεροπλάνου είχε προγραμματιστεί για τις 17:35 όμως κατά την διάρκεια προσέγγισης του αεροπλάνου στον αεροδιάδρομο οι ισχυροί άνεμοι (35 με 40 κόμβοι) που έπνεαν έκαναν την προσγείωση επισφαλή και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η επιστροφή της πτήσης στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, οι δύο απογευματινές πτήσεις της Aegean, προσγειώθηκαν με μικρή καθυστέρηση στο Αεροδρόμιο Χανίων.

Πτώση δέντρου στα Τσικαλαριά

Οι ισχυροί άνεμοι λύγισαν δέντρο στα Τσικαλαριά, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα και να διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα. Δύναμη της πυροσβεστικής έσπευσε στο σημείο για την απομάκρυνση του δέντρου ενώ η τροχαία έδινε τις κατάλληλες οδηγίες στους οδηγούς για την αποφυγή ατυχήματος. 

 

(φωτογραφίες Νίκος Μουδάκης)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook