Στο ζήτημα της μετεγκατάστασης προσφύγων στην Κρήτη αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας.

Ο κ. Λαμπρινός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την κυβέρνηση για ενδεχόμενη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην Κρήτη, ενώ εξέφρασε την άποψη του, ότι δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας στο δράμα των ανθρώπων που δοκιμάζονται από τον πόλεμο και την προσφυγιά.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε ότι εφόσον ζητηθεί από την κυβέρνηση, θα υπάρξει ενημέρωση σε επίπεδο αρχηγών των παρατάξεων.

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Γρηγόρη Μακαρώνα για το προσφυγικό. Ο κ. Μακαρώνας τόνισε ότι η Ελλάδα δεν αντέχει και άλλους μετανάστες, ενώ δήλωσε περήφανος για τον αρχηγό των ΑΝΕΛ, που όπως είπε χαρακτηριστικά, έβαλε τον στρατό στο “παιχνίδι” και κατά συνέπεια την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο προκειμένου να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές, με τον δημοτικό σύμβουλο της μειζονος αντιπολίτευσης να δέχεται τα “πυρά” από δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το πρωί θα συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης, ώστε να υπάρξει σχεδιασμός σε περίπτωση που επιβεαιωθούν τα σενάρια για την πρόθεση της Κυβέρνησης να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο νησί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook