«Ο λαός αρχίζει να απαιτεί λογικά επιχειρήματα, έξυπνες προτάσεις που στηρίζονται σε στέρεες οικονομικές βάσεις. Αυτό είναι που κατάλαβε πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτός είναι και ο λόγος που κέρδισε. Ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύοντας την πολιτική του ευελιξία τον κάλεσε άμεσα σε συνάντηση υποτίθεται εθιμοτυπική, για να τον συγχαρεί. Όπως ανακοίνωσε το Μαξίμου, του ζήτησε να επικεντρωθεί ο πολιτικός διάλογος ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την πορεία της χώρας και να σταματήσει η μικροπολιτική αντιπαράθεση για θέματα όπως οι αλληλοκατηγορίες για διορισμούς και πελατειακό κράτος. Με άλλα λόγια, να ξεχάσει τι ο ίδιος έκανε όταν βρίσκονταν στη θέση του».

Αυτά έγραφα (Κ.Ε. 20/1/2016) στη στήλη με τίτλο «Οι όροι της πολιτικής ύπαρξης των κομμάτων άλλαξαν», θέλοντας να αναδείξω την (όσο κι αν φαίνεται παράδοξο) αντισυστημική ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της καραμανλικής Ν.Δ.. Αλλιώς τα είχαν «μαγειρέψει» οι πολιτικοί μας «σεφ», μόνο που δεν υπολόγισαν δύο πράγματα: τη δύναμη των κοινωνικών δικτύων και την γενικευμένη απαρέσκεια στο πολιτικοσυνδικαλιστικό μας σύστημα. Αν προσθέσουμε και τις έξυπνες κινήσεις απογαλακτισμού από την οικογένεια του, αλλά και την αντίδραση που βγάζουμε όταν μας θεωρούν δεδομένους, εύκολα φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι η νίκη του κάθε άλλο παρά παράλογη ήταν. 

Το ότι μετά από ούτε δύο μήνες το κόμμα του δημοσκοπικά προηγείται του κυβερνώντος, αλλά και ο ίδιος του πρωθυπουργού για την καταλληλότητα να ηγείται της κυβέρνησης (κάτι όχι συνηθισμένο), δείχνει τη δυναμική που έχει. Υπάρχει ωστόσο ένα όχι ασήμαντο… προβληματάκι. Βλέπετε, μπορεί ο Κυριάκος να έχει τα χαρακτηριστικά που έλκουν μεγάλη μερίδα συμπολιτών, κεντρώο προφίλ με μετριοπάθεια στις απόψεις του, θετικός στις ιδιωτικές επενδύσεις, φιλικός στη επιχειρηματικότητα, με κοινωνικό πρόσωπο και πάνω από όλα, αντίθετα με τους προβεβλημένους πολιτικούς μιλάει όχι με ατάκες, αλλά με επιχειρήματα, κόμμα δικό του όμως για την ώρα δεν έχει. Τώρα προσπαθεί να κάνει, το καράβι όμως της Ν.Δ. δυσκολεύεται να… στρίψει. 

Αποδεχόμενος την πρόσκληση για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό, εκεί που θα γίνει προσπάθεια να βγει επιτέλους μία κοινή εικόνα της χώρας προς τα έξω, δημοσιοποίησε τις τέσσερις θέσεις που θα καταθέσει. Η βάση τους είναι πως πρέπει να σταματήσει το αισχρό θέαμα ατάκτως περιφερόμενων ανήμπορων ανθρώπων που απλά θέλουν να βρουν τη γη της επαγγελίας τους στη Γερμανία.

Προτείνει πρώτον να σταματήσει η ασύδοτη μετακίνηση τους στην ελληνική επικράτεια και δεύτερον, να δημιουργηθούν κλειστού τύπου, φυλασσόμενοι χώροι προσωρινής διαμονής τους. Μάλλον αυτονόητη η πρόταση για ενίσχυση της αποτροπής, αλλά ιδιαίτερα έξυπνη η τέταρτη, για δράσεις ενημέρωσης σε παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα, σε σκοπό την ανάδειξη της σημερινής πραγματικότητας στη χώρα μας. Στο σημερινό παγκόσμιο χωριό οι εντυπώσεις παίζουν καίριο ρόλο, ειδικά για μια χώρα που στηρίζεται στον τουρισμό όπως η Ελλάδα, αυτό είναι πολύ σημαντικό.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook