Την παραίτησή του από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού υπέβαλε ο Χάρης Θεοχάρης, λίγα 24ωρα μετά την δημόσια αντιπαράθεση του με τον Σταυρό Θεοδωράκη στο συνέδριο του κόμματος.

Στην επιστολή του προς τον κ. Θεοδωράκη, ο βουλευτής επισημαίνει ότι κατά το συνέδριο δεν είδε «να παίρνονται αποφάσεις για την ουσιαστική αναγέννηση και επανίδρυση του Ποταμιού», και για το λόγο αυτό αποφάσισε να παραχωρήσει τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Εκφράζει δεν στον κ. Θεοδωράκη την ελπίδα ότι με την «ανανεωμένη εντολή» που έλαβε χάρις την επανεκλογή του στην ηγεσία «θα πάρεις τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να αλλάξεις την μοίρα του κινήματος πριν να είναι πολύ αργά».

«Με την ελπίδα αυτή, αλλά και την πίστη για την αναγκαιότητα του Ποταμιού παραμένω Βουλευτής του», καταλήγει ο κ. Θεοχάρης.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Φίλε Σταύρο,

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σε συγχαρώ για την επανεκλογή σου ως επικεφαλής του Ποταμιού.

Στο πρόσφατο συνέδριο εξέθεσα με καθαρότητα, ειλικρίνεια και εντιμότητα τις ενστάσεις μου για την στρατηγική αλλά και την πολιτική κατεύθυνση του κινήματος. 


Ένιωσα το βάρος της ευθύνης το βράδυ του Σαββάτου καθώς οι σύνεδροι επιδοκίμασαν τις θέσεις μου και πολλοί από αυτούς μοιράστηκαν μαζί μου τους προβληματισμούς τους.

Δεν είδα, δυστυχώς, στο συνέδριο να παίρνονται αποφάσεις για την ουσιαστική αναγέννηση και επανίδρυση του Ποταμιού.

Με δεδομένες τις σημαντικές διαφοροποιήσεις μου, θεωρώ εντιμότερη στάση, να παραιτηθώ από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ώστε να σου επιτρέψω να επιλέξεις κάποιον με απόψεις που απηχούν τις δικές σου θέσεις.

Ελπίζω πάντα πως, με την ανανεωμένη σου εντολή, θα πάρεις τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να αλλάξεις την μοίρα του κινήματος πριν να είναι πολύ αργά. 

Με την ελπίδα αυτή, αλλά και την πίστη για την αναγκαιότητα του Ποταμιού παραμένω Βουλευτής του.

Με εκτίμηση

Χάρης Θεοχάρης