Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοινώθηκε ότι εντατικοποιούνται οι εξετάσεις αιτημάτων πολιτικού ασύλου και για αυτό ενεργοποιούνται 10 συνολικά επιτροπές.
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου, ήδη, εδώ και 45 μέρες εφαρμόζεται το νέο Π.Δ. 114/2010 που θα ισχύσει για τη μεταβατική περίοδο μέχρι την πλήρη λειτουργία της νέας ανεξάρτητης Υπηρεσίας Ασύλου, που ιδρύεται με τον Ν.3907/2011, ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή στις 26 Ιανουαρίου.

Από τις 14 Ιανουαρίου, λειτουργούν 7 επιτροπές εξέτασης αιτημάτων Διεθνούς Προστασίας σε πρώτο βαθμό και έχουν εξετάσει με τη νέα διαδικασία μέχρι στιγμής 192 αιτήματα.

Από αύριο Δευτέρα 31/1/2011, θα λειτουργούν 10 επιτροπές εξέτασης αιτημάτων Διεθνούς Προστασίας σε πρώτο βαθμό, μετά την ολοκλήρωση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της πρώτης φάσης της εκπαίδευσης των μελών των Επιτροπών Προσφυγών, των εξεταστών αιτημάτων Διεθνούς Προστασίας σε πρώτο βαθμό, καθώς και των μελών της γραμματειακής υποστήριξης των Επιτροπών προσφυγών.

Αύριο Δευτέρα 31/1/2011, αρχίζει και η διαδικασία εξέτασης, τόσο των εκκρεμών σε Β΄ βαθμό αιτημάτων αλλοδαπών για Διεθνή Προστασία προηγούμενων ετών (47000), όσο και νέων προσφυγών.

Η εξέταση των αιτημάτων σε Β΄ βαθμό θα γίνεται σε κτίριο επί της οδού Αλατσατών και Καλλιπόλεως 1, στο Βύρωνα. Οι δε αλλοδαποί των οποίων τα αιτήματα θα εξετάζονται θα λαμβάνουν ατομική ειδοποίηση για την προσέλευσή τους στις δηλωθείσες διευθύνσεις διαμονής τους.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook