Σήμα sos εκπέμπει η δήμαρχος της ακριτικής Τήλου που με επιστολή της στον υπουργό υγείας ζητάει απο το κράτος να καλυφθεί η θέση γενικού γιατρού στο νησί που είναι κενή εδώ και έναν χρόνο καθώς η γιατρός που είχε οριστεί να μεταβεί στο κέντρο υγείας του νησιού είναι αποσπασμένη στον Τύρναβο! 

Είναι χαρακτηριστικό πως τις ανάγκες του νησιού που δέχεται χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, καλύπτουν εθελοντές απο τους γιατρούς του Κόσμου. Όπως καταγγέλει στο newpost.gr η δήμαρχος, Μαρία Καμμά Αλειφέρη «Έχουμε ένα γενικό γιατρό και μια νοσηλεύτρια, είμαστε στο έλεος του Θεού. Αν χρειαστεί άμεση μεταφορά ασθενούς, αυτή γίνεται είτε με ελικόπτερο, στο οποίο ο εθελοντής γιατρός αρνείται να μπει για να συνοδεύσει τον άρρωστο είτε με σκάφος». 

Στο ακριτικό νησί υπάρχουν όλες οι απαραίτητες δομές όπως ιατρείο και σύστημα τηλεϊατρικής αλλά δεν υπάρχει γιατρός! Η δήμαρχος επικοινώνησε με τον υπουργό υγείας και τηλεφωνικά επισημαίνοντάς του το πρόβλημα, αναμένοντας απαντήσεις. Μέχρι τότε οι κάτοικοι του νησιού παραμένουν στο έλεος του θεού, όπως την περίπτωση «μιας γυναίκας που είχε πάθει εγκεφαλικό και περίμενε για ώρες προκειμένου να φτάσει ελικόπτερο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook