Επιστολή προς τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου απέστειλε πολίτης, με την οποία ασκεί σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή για τα χρήματα που σπαταλούνται από την επιλογή προμηθευτή καυσίμων στη Νεάπολη, αφού όλα τα υπηρεσιακά οχήματα έχουν έδρα τον Αγιο Νικόλαο.

Στην επιστολή αναλυτικά αναφέρεται:

“Κύριε Δήμαρχε ….δεν σας ψήφισα στις εκλογες… και πιστεψτε με είμαι  υπερήφανος για αυτό…..

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ .

Η  παλαιά ιστορική πρωτεύουσα του Ν.Λασιθιου  απο την μία έχει  απαξιωθεί και απαξιώνεται ακόμη και σήμερα και κάθε είδους υποδομές και υπηρεσίες του δημοσίου και από την άλλη έχει αναδειχθεί  σε αποκλειστικό επι σειρα ετών  προμηθευτή καυσίμων, κάθε είδους Δημοσίας Υπηρεσίας και Οργανισμού.

Συγκεκριμένα :  

1) Η Ελληνική Αστυνομία στα πλαίσια αναδιάρθρωσης  των υπηρεσιών της με σκοπό την εξοικονόμηση  χρημάτων, επιλέγει να διακόψει την λειτουργία του ΑΤ Νεάπολης και από την άλλη επιλέγει σαν μοναδικό και αποκλειστικό προμηθευτή καυσίμων για τα υπηρεσιακά της οχήματα, προμηθευτή στην Νεάπολη Λασιθίου, αναγκάζοντας τα οχήματα της ΕΑ, να διανύουν μια απόσταση 32 χλμ και χρονικής διάρκειας 40 λεπτών, με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος  καυσίμων, εργατοώρες και σε άσκοπη φθορά των υπηρεσιακών οχημάτων.

2) Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, αγνοεί επιδεικτικά τα ανεκμετάλλευτα Δημόσια κτίρια  τα οποία  είναι διάσπαρτα στην Νεάπολη και επιλέγει να πληρώνει υπέρογκα ενοίκια σε διάσπαρτα κτίρια στον Άγιο Νικόλαο για την στέγαση των υπηρεσιών του , και από την άλλη αδυνατεί να βρει πρατήριο καυσίμων εντός του αστικού ιστού του Δήμου και ως εκ τούτου επιλέγει να προμηθεύεται καύσιμα από την Νεάπολη, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται τα οχήματα του Δήμου να μετακινούνται άσκοπα,  σε απόσταση 32 χλμ. και χρονικής διάρκειας 40 λεπτών, στην Νεάπολη για ανεφοδιασμό, με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος καυσίμων, εργατοώρες και σε άσκοπη φθορά των οχημάτων του δήμου.

Μάλιστα στον πρόσφατο διαγωνισμό καυσίμων για το έτος  2016, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΤΟΥΣ 2016 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  Α.Π.15725/6-10-2015 ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 439.394,75 ΕΥΡΩ. ο Δήμος κατακύρωσε τον διαγωνισμό καυσίμων, σε προμηθευτή από το Δημοτικό Διαμέρισμα Νεάπολης, όχι μόνο με ΜΗΔΕΝΙΚΗ  έκπτωση επί του προϋπολογισμού   αλλά και με ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ  προς τον προμηθευτή της τάξεως του +2,5% , πανω απο την ελαχιστη τιμη του Υπουργειου Εμπορίου., Ο διαγωνισμός προκυρήσεται κανονικά , αλλα κανενας δεν καταθετει προσφορα , με αποτέλεσμα  ο διαγωνισμος να αποβαινει αγονος. Επειτα απο λιγο διάστημα  ο Δημος , με απευθείας πλεον αναθεση , κατακυρώνει τον διαγωνισμο σε προμηθευτή ( ο οποιος μεχρι πριν λιγες ημερες δεν ειχε ενδιαφέρον να δωσει προσφορα για τον διαγωνισμο καυσίμων) )  <<ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ>>.Το ιδιο σεναριο επι σειρα ετων….

Με συντηριτικους υπολογισμους ΜΟΝΟ  ,το κοστος για την μετακινηση του στολου των οχηματων του δημου για ανεφοδιασμο στην Νεάπολη , το κόστος των ασκοπων εργατοωρών , το κοστος φθορας των οχημάτων του δημου ανέρχεται σε ενα ποσο της ταξεως των 18.000 ΕΥΡΩ  ΠΛΕΟΝ  της χρέωσης του +2,5 περιπου  9.000 ΕΥΡΩ …..ΣΥΝΟΛΟ 27.000,00 ΕΥΡΩ

ΟΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ , ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ , ΣΥΓΚΡΙΝΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΜΟΙΟ ΕΙΔΟΣ (ΑΠΟΦ. VII Τμ. Ελ.Συν. 706/2013 , 1505/2012 Στε 375/2009 , 3734/2008 , 662/2007.)

ΕΠΙΣΗΣ , ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΣ ΚΑΤΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ , ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ , ΔΕΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ Η ΚΡΙΣΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΝΤΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ , (375/2013 .315/2014 ,79/2015 Πραξεις Κλιμακίου Προληπτικου Ελέγχου Δαπανών Τμήμα VII)

3)Το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Αγίου Νικολάου, το Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου  ενδεικτικά μερικοί Δημόσιοι Οργανισμοί που επιλέγουν την Νεάπολη ως προμηθευτή καυσίμων, αφού στην έδρα του Αγίου Νικολάου τα καύσιμα είναι είδος προς εξαφάνιση.

Κύριοι αφού σας εξυπηρετεί τόσο ως κομβικό σημείο η Νεάπολη γιατί δεν επιλέγετε και την μεταφορά κάποιων υπηρεσιών σας στην Νεάπολη ? (Τροχαία, Διας , Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου ,Υδρευσης κλπ)

Η Νεάπολη διαθέτει αξιόλογα και άμεσα προς χρήση Δημόσια κτίρια, εντελώς δωρεάν και για τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και τις Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου στο σύνολο της.

Ενδεικτικα : Το κτιριο της πρώην Δ.Ο.Υ Νεαπόλεως και του Ταχυδρομείου , Το κτιριο του πρώην Δημου Νεαπόλεως , Το κτιριο του πρώην Ορφανοτροφειου Νεαπόλεως , Το συγκροτημα κτιριων της ανεκμετάλευτης Παιδόπολης Νεαπόλεως το τεραστιο συγκροτημα των πρωην Τεχνικών σχολών Νεάπολης (με αιθουσες , αμφιθεατρο , εργαστήριο κλπ.,απο την χρηση των οποίων το δημοσιο πιστευω μπορουσε να εξοικονομισει τουλάχιστον 350.000 ΕΥΡΩ ετησιως απο ενοικια που σημερα χωρίς λογο πληρώνει στον Αγιο Νικόλαο.

ΕΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΙ …ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ…. ΑΦΟΥ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ……

Spiegel: Δυσκολίες για την Ελλάδα το Μάρτιο στην εξυπηρέτηση του χρέους…… Με τον τίτλο «Χρεοκοπία το Μάρτιο;» το περιοδικό Der Spiegel αναφέρεται στην Ελλάδα….27-2-16….

ΚΥΡΙΟΙ  ,ΔΕΝ ΧΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ.

Άγιος Νικόλαος

29 Φεβρουαρίου 2016

Δασκαλάκης .Νίκος

Συνταξιούχος”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook