Στους 17 ανέρχονται οι νεκροί από την αιματηρή εξέγερση που σημειώθηκε σε φυλακή του Καζακστάν, την επιχείρηση για την καταστολή της και την έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας που έγινε μέσα στο κτίριο την ώρα που οι κρατούμενοι είχαν επιτεθεί στους φύλακες, όπως έγινε γνωστό από επίσημες πηγές.

Η εξέγερση ξεκίνησε την Δευτέρα και τερματίστηκε σήμερα καθώς οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη φυλακή Μπαλκάς, στην περιοχή Καραγκάντα, στα ανατολικά της χώρας. Στα συντρίμμια βρέθηκαν τα πτώματα 16 κρατουμένων ενώ ένας φύλακας είχε σκοτωθεί νωρίτερα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Σύμφωνα με τις αρχές, περίπου δέκα κρατούμενοι επιχείρησαν να αποδράσουν και κάποιοι συνεργάτες τους τούς προμήθευσαν με δύο κυνηγετικά όπλα και ένα πιστόλι τα οποία έριξαν πάνω από τον εξωτερικό φράχτη της φυλακής. Στην προσπάθειά τους επιτέθηκαν στους φύλακες και σκότωσαν έναν από αυτούς.

Η βόμβα, που πιθανότατα εξερράγη κατά λάθος, ενδέχεται να είχε κατασκευαστεί με σκοπό να γκρεμίσουν οι κρατούμενοι έναν από τους τοίχους του κτιρίου για να διαφύγουν, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, Σουλτάν Κουσέτοφ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook