Με πρωτοβουλία του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου συνάντηση της Τοπικής Διοίκησης και των Οικονομολόγων Μελετητών του Τμήματος, με στόχο να συζητηθούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Το σύνολο των παριστάμενων εξέφρασε τον προβληματισμό του για την προσπάθεια απαξίωσης του έργου των Οικονομολόγων – Μελετητών, ο ρόλος των οποίων είναι καθοριστικός για την άρτια οργάνωση και σωστή υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων.

Παράλληλα έγινε αναφορά στο χαμηλό προϋπολογισμό 4 νέων Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και στο γεγονός ότι διατηρείται το γραφειοκρατικό και πολυδαίδαλο πλαίσιο που διέπει την υποβολή και κυρίως την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων, ενώ μειώνονται δραματικά οι αμοιβές των Οικονομολόγων Μελετητών.

Επίσης ιδιαίτερη ανησυχία, σε μια περίοδο ραγδαίας αποεπένδυσης, προκαλεί η καθυστέρηση ψήφισης του νέου αναπτυξιακού νόμου, που θα δίνει σαφή αναπτυξιακά κίνητρα.

Από την πλευρά τους τα μέλη της Τοπικής Διοίκησης αναφέρθηκαν στις προσπάθειες κατοχύρωσης του επαγγέλματος με τη δημιουργία μητρώου του Οικονομολόγου Μελετητή, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν να προωθήσουν τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση του ΟΕΕ, στο αρμόδιο Υπουργείο. Και τέλος συμφωνήθηκε η κατάρτιση της λίστας μελετητών του Περιφερειακού Τμήματος, προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook