Ελατε τώρα ! Ας σοβαρευτούμε ! Εχουν δίκιο οι «ειδικοί» !  ;;;;

Για πρόσφυγες θα μιλάμε τώρα ; Τώρα που περιμένουμε το δολάριο; Tώρα που περιμένουμε τον τουρισμό ; Όχι , όχι , όχι . Πρόσφυγες πάλι… next year.

Πώς το μιλάω όμως το αγγλικό , ε ; Προετοιμάζομαι και εγώ πυρετωδώς για την τουριστική περίοδο . Ετοιμάζω το χαμόγελό μου , ξεσκονίζω τα αγγλικά μου , ετοιμάζω τα καλά μου ρούχα .Για να θυμηθώ να κάνω τα εξής :

  • Να φροντίσω να κρύψω τους άστεγους , δεν επιτρέπονται στην τουριστική περίοδο

  • Να μη νιώσω την ανάγκη να βοηθήσω κανέναν σε ανάγκη μπροστά στους τουρίστες ( τι θα πουν για την ανατροφή και τις υπηρεσιές μας ως τουριστική πόλη )

  • Να μην πάρω καμία πρωτοβουλια για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες ή για άλλον σε ανάγκη σε αυτή την πόλη γιατί πρέπει να δείχνουμε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι και χωρίς προβλήματα . Οι τουρίστες έρχονται να διασκεδάσουν οι άνθρωποι . Τα μούτρα μας θα βλέπουν ;;;;

  • Μην ξεχάσω να φορέσω το καλό μου χαμόγελο, και αν δεν έχω θα μου εξασφαλίσουν ένα οι αρμόδιες αρχές του τόπου , αφού τουρίστες έρχονται και τίποτα δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη.Από αυτούς περιμένουμε, καμία αμφιβολία .

Μα για ανθρώπους σε ανάγκη θα μιλάμε τώρα ; Για ανθρώπους ; Όχι βέβαια , Τώρα θα μιλάμε μόνο για τον « πολιτισμό» που φέρνουν οι τουρίστες . Για το χρήμα . Γιατί για κανένα άλλο πολιτισμό δεν μπορούν να μιλάνε , αν δούμε πως φέρονται εδώ και μήνες στους ανθρώπους σε ανάγκη αυτοί οι πολιτισμένοι που έρχονται να μας ξεπεινάσουν εμάς του πεινασμένους .

Το πρόβλημά μας δεν είναι οι πρόσφυγες . Το πρόβλημά μας είναι πως ο άνθρωπος ασχετα από εθνικη προέλευση δεν είναι σε προτεραιότητα . Έχουνε χάσει τη μπάλα ορισμένοι .

Εχουμε χορούς αποκριάτικους , έχουμε τουριστικη περίοδο . Για ανθρώπους σε ανάγκη θα μιλάμε τώρα ;

Εγώ πάντως εκτός από τις οδηγίες για το πού θα βρουν την Αγορά και την Παλιά Πόλη θα τους ξεναγήσω με χαρά και στο κοινωνικό παντοπωλείο , στα παγκάκια των αστέγων , αλλά και στα σπίτια αυτών που πακετάρουν σε κούτες με ταινία όσα οι πολίτες αυτής της πόλης αγοράζουν από το υστέρημά τους , για να στηρίξουν το παντοπωλείο του Δήμου μας και  όσους έχουν ανάγκη .

Εμείς ξέρουμε από τουρισμό . Ξέρουμε από φιλοξενία , γιατί πάνω από όλα ως λαός ξέρουμε να είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ. αι αυτό δεν έχει σεζόν !!!! Είναι για όλο το χρόνο και παντός καιρού .

Ως πολίτης αυτής της πόλης λοιπόν και ως πιστή ακόλουθος των αρχων των αρχόντων αυτής της πόλης δηλωνω πίστη στις αρχές και στις αξίες της τουριστικής περιόδου .

Δηλώνω υπεύθυνα πως αν νιώσω την επιθυμία να βοηθήσω πρόσφυγα εν μέσω τουριστικής περιόδου θα πάρω ένα ντεπόν να μου περάσει , για να επανέλθω στους κανονικούς τουριστικούς μου ρυθμούς .

Δηλώνω πως αν δω άστεγο θα ειδοποιήσω για την άμεση απομάκρυνσή του , για να μη δυσαρεστήσω κανένα επισκέπτη.

Δηλώνω πως θα φορέσω το καλύτερό μου χαμόγελο .

Στις υπηρεσίες σας και φέτος για την τουριστική περίοδο . Και πάντα όπως και εσεις στο  πλεύρό του ανθρώπου . Τώρα το ποιου ανθρώπου είναι μια άλλη ιστορία . Αλλωστε φαίνεται πως για κάποιους όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι , ετσι δεν είναι ;

Α, και τώρα τις απόκριες στους επίσημους χρούς της πόλης . Προσέξτε τι θα ντυθείτε . Αρχίζει και   η τουριστική περίοδος !!!!!!!