Με ικανοποίηση και με την πεποίθηση ότι και φέτος οι Δανοί θα υποστηρίξουν το τουριστικό μας προϊόν, επέστρεψε η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης από την Τουριστική έκθεση FERIE FOR ALLE, που διεξήχθη στο Herning της Δανίας από τις 26/02 έως τις 28/02/2016. Η προσέλευση των επισκεπτών κινήθηκε στα περσινά επίπεδα, και έφτασε στους 62.000 περίπου.

Tο Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων είχε φέτος την ευθύνη της διοργάνωσης του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης, το οποίο στεγάστηκε εντός του εκθεσιακού χώρου του ΕΟΤ, σε πολύ καλή θέση κοντά στην είσοδο και τον κεντρικό διάδρομο. Το γεγονός αυτό συνέβαλε στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών που πέρασαν. Η δε προσφορά  άφθονων κρητικών παραδοσιακών κερασμάτων, που είχε συμπεριληφθεί στο φυλλάδιο με τις προγραμματισμένες δραστηριότητες του περίπτερου της Περιφέρειας Κρήτης, λειτούργησε ως επιπλέον κίνητρο προσέλκυσης επισκεπτών. 

Αρκετοί από τους επισκέπτες που επισκέφθηκαν το περίπτερό μας είχαν ήδη κλείσει τις διακοπές στην Κρήτη, ενώ αρκετοί άλλοι είχαν αποφασίσει σε μεγάλο βαθμό, ότι θέλουν να επισκεφθούν το νησί μας. Οι επισκέπτες ζήτησαν πληροφορίες σχετικά με τις φυσικές ομορφιές του νησιού μας, τα ορειβατικά μονοπάτια, το Ε4, τις παραλίες και τις διαδρομές με αυτοκίνητο από την μια άκρη του νησιού έως την άλλη. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον τους και για άλλες μορφές τουρισμού όπως, ο αθλητικός, καταδυτικός, ποδηλατικός τουρισμός, και ο τουρισμός με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα κλπ.

Ήταν διάχυτη η ικανοποίηση των επισκεπτών, πολλοί εκ των οποίων δήλωσαν ότι φέτος θα επισκεφθούν και πάλι τους φίλους τους, θα γευτούν την ασύγκριτη κρητική κουζίνα και θα απολαύσουν το μοναδικό φυσικό τοπίο της Κρήτης. Σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση τους έπαιξε και το νέο πληροφοριακό υλικό της Περιφέρειας Κρήτης, το οποίο έβλεπαν για πρώτη φορά.