Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης του δήμου Μινώα Πεδιάδας, του Δ.Ο.Π.ΑΠ, της  τοπικής ένωσης Ε.ΚΑ.Σ.Κ., των  Πολιτιστικών συλλόγων Αρκαλοχωρίου, Θραψανού, του αθλητικού συλλόγου ΑΘΛΗΣΥ και την οργάνωση του Αθλητικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου «Αναγέννηση»,  θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ με τη συμμετοχή Ελλήνων Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών στο κλειστό γυμναστήριο Αρκαλοχωρίου την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 στις 6 το απόγευμα.  

Με σύνθημα «Συμπαίκτες στη Ζωή» τα έσοδα του αγώνα μεταξύ της «Αναγέννησης» και των Βετεράνων καλαθοσφαιριστών, θα διατεθούν στο κέντρο διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση «Δικαίωμα στη Ζωή».
Στην αποστολή των βετεράνων καλαθοσφαιριστών θα δώσουν το παρόν ο προπονητής Γιάννης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος των Βετεράνων Χρήστος Κωνσταντινίδης, Άγγελος Κορωνιός, Μπράνισλαβ Πρέλεβιτς, Λευτέρης Κακιούσης, Νίκος Μπουντούρης, Γιάννης Λάππας και ο Γιώργος Χρυσανθόπουλος κ.α.

Πρόγραμμα διημέρου

Πέμπτη 3/3/2016: Ώρα 09:15 Άφιξη αποστολής Παλαιμάχων από Θεσσαλονίκη
14:15 Άφιξη αποστολής Παλαιμάχων από Αθήνα.
19:00  Επίσκεψη μελών της αποστολής των Παλαιμάχων στα τσικνίσματα του Δήμου Μινώα
22:30 Αναχώρηση της ομάδας των παλαιμάχων από το Αρκαλοχώρι
Παρασκευή 4/3/2016: Ώρα 10:00 επίσκεψη μελών της ομάδας Παλαιμάχων στα σχολεία του δήμου Μινώα με τον δήμαρχο Μινώα-Πεδιάδος Ζαχαρία Καλογεράκη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού Περιφέρειας Κρήτης Νίκο Συριγωνάκη.
16:00-17:00: φιλικός αγώνας ακαδημιών ανάμεσα στον Εργοτέλη και την Αναγέννηση
17:10: Είσοδος ομάδων στον αγωνιστικό χώρο
Μετά το τέλος του φιλικού αγώνα η ομάδα του Εργοτέλη θα δώσει στον πρώην προπονητή Ιωαννίδη αναμνηστική φωτογραφία.
17:15-17:30: Χαιρετισμός Προέδρου Α.Σ.Α Αναγέννηση, Δημάρχου, εντεταλμένου αθλητισμού Περιφέρειας Κρήτης, του προέδρου Δ.Σ συλλόγου ‘’Δικαίωμα στη ζωή’’ και του υπεύθυνου αθλητισμού του ΔΟΠΑΠ.