Ισχυρός σεισμός 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα δυτικά παράλια της Σουμάτρα στην Ινδονησία, ενώ εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία ύστερα από λίγο άρθηκε.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωολογικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ωστόσο στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι η δόνηση είχε μέγεθος 7,9 βαθμών. Από την πλευρά της, η τοπική Εθνική Υπηρεσία αναφέρει πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,8 βαθμών.

 Όπως ανακοινώθηκε, το επίκεντρο ήταν στα 808 χλμ από την πόλη Παντάνγκ, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Οι αρχές της Ινδονησίας αμέσως εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι. Ωστόσο, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι TVRI επικαλούμενο έναν αξιωματούχο της μετεωρολογικής υπηρεσίας, οι αρχές ήραν την προειδοποίηση. Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε και η Αυστραλία, όμως την ακύρωσε έπειτα από λίγα λεπτά. 

Οι ινδονησιακές αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι υπήρχε κίνδυνος να πληγούν από παλιρροϊκά κύματα οι επαρχίες της Δυτικής Σουμάτρας, της Βόρειας Σουμάτρας και του Άτσεχ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές, ωστόσο σημειώνεται πως όσο πιο ρηχός είναι ο σεισμός, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να προκαλέσει καταστροφές.

Όπως μεταδίδει το Today Online, την ώρα του σεισμού ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Joko Widodo, επισκεπτόταν τη Σουμάτρα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2004, σεισμική δόνηση μεγέθους 9,1 βαθμών Ρίχτερ χτύπησε 160 χλμ. ανοιχτά των δυτικών ακτών της βόρειας Σουμάτρα, προκαλώντας τεράστιο τσουνάμι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 230.000 άνθρωποι σε δεκάδες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ταϊλάνδης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook