Η διαθήκη της διεθνούς φήμης συγγραφέως και δημοσιογράφου Οριάνα Φαλάτσι, η οποία πέθανε το 2006, έχει οδηγήσει σε δικαστική αντιπαράθεση τους στενότερους συγγενείς της.

Η αδελφή της Πάολα κατέθεσε αναφορά στην εισαγγελία της Φλωρεντίας, με την οποία καταγγέλλει ότι «η υπογραφή της Οριάνα στη διαθήκη της είναι πλαστή».

Η σύντροφος του Αλέκου Παναγούλη, που είχε καταγγείλει με μεγάλη έμφαση τη θηριωδία της δικτατορίας του 1967, αποφάσισε να ορίσει ως μοναδικό κληρονόμο της, τον ανιψιό της Εντουάρντο, ο οποίος είναι γιος της Πάολα.

Ο δικηγόρος Φραντσέσκο Μπρίτσι (που εκπροσωπεί την Πάολα Φαλάτσι), σε δηλώσεις του στον Τύπο, τόνισε ότι «η υπογραφή της Οριάνα Φαλάτσι στην εν λόγω διαθήκη όπως προκύπτει και από έρευνα ειδικών είναι πλαστή».

Η διαθήκη αφορά τόσο την ακίνητη περιουσία της διακεκριμένης δημοσιογράφου όσο και τα πνευματικά δικαιώματα των βιβλίων της, που έχουν μεταφρασθεί σε όλο τον κόσμο.

«Δεν το κάνω για τα χρήματα, έχω την συνείδησή μου ήσυχη. Μου αρκεί η σύνταξή μου ως δημοσιογράφος» δηλώνει η Πάολα Φαλάτσι.

Ο δικηγόρος της ζητά από την ιταλική δικαιοσύνη να προχωρήσει σε όλες τις πρέπουσες έρευνες και επαληθεύσεις για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο ανιψιός της Φαλάτσι Εντοάρντο Περάτσι, θεωρεί την όλη εξέλιξη «ασύλληπτη».

«Παρά το ότι οι σχέσεις με την μητέρα μου είχαν αραιώσει και εκτραχυνθεί εδώ και καιρό, δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να φτάσει μέχρι αυτό το σημείο, να θέσει υπό αμφισβήτηση την υπογραφή της διαθήκης» τόνισε.

Σύμφωνα με τον Περάτσι, όλα έγιναν νόμιμα στη Νέα Υόρκη μπροστά σε μάρτυρες και δικηγόρους.

«Προς το παρόν σωπαίνουμε, αλλά την κατάλληλη στιγμή, θα έχουμε πολλά να πούμε» πρόσθεσε.

in.gr