Ημερίδα για νέους εθελοντές διασώστες με θεματικές ενότητες: Ιστορία της Διάσωσης, Θέματα Αυτοπροστασίας, Ακραία καιρικά Φαινόμενα, Χρονικά Ατυχημάτων και Συμπεράσματα αυτών σε Μη Αστικό Περιβάλλον, διοργανώνει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Ηρακλείου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου με ώρα έναρξης στις 11:00 το πρωί στο ΤΕΙ Ηρακλείου, στην αίθουσα AGRO.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό προκειμένου οι συμμετέχοντες να πάρουν βασικές γνώσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας ενώ θα δοθεί η ευκαιρία σε όποιος το επιθυμεί να ενημερωθεί για τον τομέα της έρευνας και διάσωσης μέσα από τον εθελοντισμό.

Μετά το τέλος της ημερίδας, θα ακολουθήσουν οι θεματικές ενότητες που αφορούν στο σχολείο βασικών γνώσεων για τους νέους εθελοντές διασώστες.

Οι θεματικές ενότητες του βασικού σχολείου είναι :
Μετεωρολογία
Πρώτες βοήθειες
Ορεινή διάσωση
Τακτικές αεροδιάσωσης
Επιβίωση
Προσανατολισμός
Ασφάλεια στο υγρό στοιχείο
Αντιμετώπιση μαζικών καταστροφών
Επικοινωνίες σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών

Προϋποθέσεις συμμετοχής:
Ενήλικο άτομο άνω των 18 ετών
Ανήλικο άτομο με υπεύθυνη δήλωση από κηδεμόνα

Στην εκπαίδευση μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες, εκπαιδευμένοι ή όχι όπως επισημαίνει το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου.

Όλοι όσοι έχουν διάθεση για μάθηση και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και θέλουν να βιώσουν την εμπειρία του εθελοντισμού μπορούν να συμμετάσχουν μέσα από την μεγαλύτερη εθελοντική διασωστική οργάνωση της Ελλάδας και παγκοσμίως αναγνωρισμένη, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook