Προτού καν κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία το βιβλίο «Κλεμμένη ζωή», όπου η Τζέισι Ντάγκαρντ περιγράφει τον 18χρονο Γολγοθά της στα χέρια των απαγωγέων της, βρέθηκε στην κορυφή των μπεστ-σέλερ της ιστοσελίδας «Amazon»

Μέχρι τα έντεκά της ήταν ένα κορίτσι με φυσιολογική ζωή. Η καθημερινότητά της δεν διέφερε σε τίποτα από εκείνη των συνομηλίκων της: σχολείο και παιχνίδι. Είχε αγαπημένους φίλους και τη μητέρα της, που τη λάτρευε. Ολα άλλαξαν όμως εκείνο το καλοκαίρι του 1991 όταν οι απαγωγείς της τής έκλεψαν τη ζωή.

 Στις σελίδες του βιβλίου της «Κλεμμένη ζωή», το οποίο κυκλοφόρησε χθες στην Αμερική, η Καλιφορνέζα Τζέισι Ντάγκαρντ αναμοχλεύει στη μνήμη της τα 18 εφιαλτικά χρόνια εγκλεισμού και ανελέητης καθημερινής βίας που πέρασε στα χέρια των απαγωγέων της.

«Επί 18 χρόνια ήμουν φυλακισμένη∙ ένα αντικείμενο προς χρήση και κακοποίηση. Επί 18 χρόνια απαγορευόταν ακόμη και να ψελλίσω το όνομά μου. Εγινα μητέρα και εξαναγκάστηκα να παίξω και τον ρόλο της αδελφής… Στις 26 Αυγούστου 2009, πήρα ξανά πίσω το όνομά μου. Λέγομαι Τζέισι Λι Ντάγκαρντ.

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου θύμα. Επιβίωσα». Λιτά και με θαυμαστή αξιοπρέπεια, η 31χρονη γυναίκα προετοιμάζει τους αναγνώστες για τη φρίκη που θα ξετυλιχτεί στις σελίδες του βιβλίου. Κάθε «απίστευτη» εικόνα δεν είναι παρά η απάνθρωπη πραγματικότητα που βίωσε από τα 11 έως τα 29 της χρόνια. Οπως γράφει προλογίζοντας το βιβλίο της, «είναι η ιστορία μου, με δικά μου λόγια, με τον δικό μου τρόπο, ακριβώς όπως τη θυμάμαι».

Οι απαγωγείς της, ο Φίλιπ Γκάριντο και η σύζυγός του Νάνσι, την άρπαξαν όταν η μικρή Τζέισι περπατούσε προς τη στάση του λεωφορείου για το σχολείο. Από εκείνη τη στιγμή «ζούσα στον δικό μου κόσμο», όπως περιγράφει στα απομνημονεύματά της. Απομονωμένη στη σκοτεινή αποθήκη στην πίσω αυλή ενός σπιτιού, για αρκετό καιρό η Τζέισι είχε μόνο μία φίλη: μια αράχνη που τη φώναζε Μπιάνκα. Στο σχολείο έπαψε ασφαλώς να πηγαίνει, έμαθε όμως από πρώτο χέρι ό,τι αφορά τη σωματική κακοποίηση.

Σε αυτήν περιλαμβανόταν και ο τακτικός βιασμός της από τον Γκάριντο, ο οποίος έπαιρνε μεθαμφεταμίνη – ναρκωτικό που προκαλεί ευφορία και επιθυμία για σεξ – προτού ασελγήσει επάνω στο παιδικό κορμί της. Οταν το μαρτύριο τελείωνε, την ικέτευε να τον συγχωρήσει…

Λίγα χρόνια αργότερα, προτού όμως προλάβει να γίνει γυναίκα, η Τζέισι έμεινε έγκυος από τον βιαστή της. Ηταν μόλις 14 ετών και, όπως γλαφυρά περιγράφει, δεν είχε ιδέα τι της συμβαίνει. Οταν την έπιασαν οι πόνοι, ήταν μόνη. Κανείς δεν της είχε εξηγήσει ότι μέσα της μεγάλωνε μια νέα ζωή. Κάποια στιγμή, οι Γκάριντο αντιλήφθηκαν επιτέλους ότι η έφηβη Τζέισι γεννούσε στην αποθήκη και αφού δεν μπορούσαν να τη μεταφέρουν σε μαιευτήριο, μετέτρεψαν την αποθήκη σε αίθουσα τοκετού, ενώ ο απαγωγέας της ανέλαβε τον ρόλο του μαιευτήρα.

Προκειμένου μάλιστα να ξεμπερδέψει το βρέφος που είχε τυλιχτεί με τον ομφάλιο λώρο, έβαλε ολόκληρο το χέρι του μέσα στον κόλπο της – διαδικασία που είχε παρακολουθήσει σε τηλεοπτική εκπομπή! Η Τζέισι Ντάγκαρντ δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της κάθε φορά που επιστρέφει σε εκείνες τις στιγμές. Δεν τα κατάφερε ούτε στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News και την Νταϊάν Σόγιερ. «Υπήρχε και κάποιος άλλος άνθρωπος, που ήταν δικός μου…

Δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσω να της συμβεί οτιδήποτε. Δεν ήξερα πώς θα το πετύχω, ήμουν όμως σίγουρη», είπε με φωνή τρεμάμενη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Η ΣΩΤΗΡΙΑ. Η Τζέισι και οι δύο κόρες της από τον απαγωγέα της κέρδισαν την ελευθερία τους τυχαία. Σε μία από τις σπάνιες εξόδους τους με τον Γκάριντο, κατά τις οποίες εμφανίζονταν ως αδελφές, κίνησαν τις υποψίες αστυνομικού, ο οποίος διαλεύκανε την υπόθεση.

tanea

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook