Το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων φιλοξενεί τη θεατρική ομάδα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, με τη στήριξη του Δήμου Χανίων και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των Κοινωνικών Ιατρείων ανά την Ελλάδα και της ανάδειξης της πολυποίκιλης δράσης που αναπτύσσουν οι εθελοντές τους, το ΚΙΦΑΧ παρουσιάζει την παιδική θεατρική παράσταση, για μικρούς και μεγάλους, «Η μελωδία που έκανε τα αστέρια να μιλήσουν» του Γ. Βήχα. 

Όλη η παραγωγή, συγγραφή του έργου, μουσική, κουστούμια, σκηνικά, σκηνοθεσία, κατασκευές για τα σκηνικά, είναι της ομάδας των εθελοντών του ΜΚΙΕ, οι οποίοι και παίρνουν μέρος στην παράσταση.

«Τα τρία κακά ξωτικά του δάσους θέλουν δική τους την πολιτεία των ανθρώπων και με τη δικαιολογία ότι οι άνθρωποι καταστρέφουν το δάσος τους επιβάλλουν τη φτώχεια και τη δυστυχία. Με ποιό τρόπο μπορούν οι άνθρωποι να τους αντιμετωπίσουν; Πώς θα προλάβουν το κακό; Άραγε υπάρχει τρόπος να νικηθούν τα πανίσχυρα ξωτικά; Η Νεφέλη προσπαθεί να βρει τη λύση ταξιδεύοντας μέχρι την πολιτεία της μουσικής. “Πρέπει να ψάξεις να βρεις τη μελωδία της ζωής πρέπει να πιστέψεις πως υπάρχει” της λέει η νεράιδα. “Μη ζήσεις τη ζωή σου παρέα με το φόβο”. Θα τα καταφέρει; Ποιά είναι η δύναμη που μπορεί να εξοντώσει τα ξωτικά;»

Τα υπόλοιπα επί σκηνής, το Σάββατο 5 Μάρτη, στις 7μ.μ. και την Κυριακή 6 Μάρτη, στις 11π.μ., στο θέατρο Βλησίδη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με την παρότρυνση προς τους θεατές να συμμετέχουν στην καμπάνια του ΚΙΦΑΧ για συλλογή φαρμάκων και να φέρουν μαζί τους στην παράσταση ό,τι φάρμακα τυχόν έχουν και δεν χρησιμοποιούν ή θέλουν να προσφέρουν στους δεκάδες άπορους και ανασφάλιστους ασθενείς που εξυπηρετεί το ΚΙΦΑΧ.