«Ρήξεις» και «συμμαχίες» μεταξύ βασικών κατηγορουμένων, αναφορές σε τρίτα πρόσωπα τα οποία εμφανίζονται από κάποιους ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση, σφοδρές αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε συνηγόρους της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης αλλά και αντεγκλήσεις μεταξύ υπερασπιστών (αναπόφευκτο επακόλουθο της ρήξης που έχει επέλθει εδώ και καιρό στις σχέσεις συγκεκριμένων κατηγορουμένων) κυριάρχησαν χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεάπολης, κατά τις απολογίες των κατηγορουμένων στην υπόθεση θανάτου του 46χρονου φιλάθλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη.

Η μεγαλύτερη βαρύτητα έπεσε στους πέντε από τους έξι κατηγορούμενους, οι οποίοι παραμένουν προφυλακισμένοι και αντιμετωπίζουν κακουργηματική κατηγορία. Οι απολογίες επιβεβαίωσαν το «πολεμικό» κλίμα που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στους τέσσερις κατηγορούμενους, οι οποίοι ουσιαστικά έχουν χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα», με τον πέμπτο να εμφανίζεται αμέτοχος  στην διαμάχη των συγκατηγορουμένων του.

Πιο συγκεκριμένα, από τη μία πλευρά φέρεται να βρίσκεται ένας 34χρονος και από την άλλη τρεις κατηγορούμενοι, ηλικίας 29, 28 και 36 ετών. Ο 5ος κατηγορούμενος είναι 26 ετών. Όλοι τους αρνούνται ότι είχαν συμμετοχή στα επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Κώστα Κατσούλη, υποστηρίζοντας ότι βρίσκονται άδικα στην φυλακή για κάτι που δεν έκαναν.

Η κόντρα μεταξύ των τεσσάρων ξεκίνησε όταν ο 34χρονος στην απολογία του στην ανακρίτρια Ηρακλείου κατονόμασε δύο συγκατηγορούμενους του (τον 36χρονο και τον 28χρονο) ως δύο από τα άτομα που είδε να επιτίθενται στον Κατσούλη. Και χθες στην απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου, ο 34χρονος επανέλαβε-αν και «στρογγυλεμένα», όπως σχολίασε ο ίδιος ο πρόεδρος-τα όσα είχε πει για τους δύο συγκατηγορούμενους του. «Είδα τον έναν να βαράει μία κλωτσιά στη μέση του Κατσούλη, ενώ ο άλλος πέταξε πάνω του ένα καλαθάκι του γηπέδου».

Ο ίδιος αρνήθηκε τα όσα ισχυρίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου οι συγκατηγορούμενοι του. Αρνήθηκε δηλαδή ότι μέσα στην φυλακή  τους ζήτησε συγνώμη επειδή  τους ενέπλεξε άδικα και διέψευσε ότι υποσχέθηκε να τους «καθαρίσει» στο δικαστήριο». Αρνήθηκε ακόμα ότι  αποκάλυψε την εμπλοκή τριών πιτσιρικάδων στο επεισόδιο και ότι δήθεν εμφανίστηκε,  όπως είπε, να φοβάται να τους  «δώσει»  επειδή ανήκουν σε «γνωστές και πλούσιες οικογένειες της Αλικαρνασσού».

Κόντρα στον λόγο του είναι  οι ισχυρισμοί που προβάλλουν οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι επανέλαβαν στο δικαστήριο ότι ο 34χρονος σε συζητήσεις στην φυλακή παραδέχτηκε ότι έμπλεξε άδικα τους δύο και αναφέρθηκε στην εμπλοκή τριών νεαρών, οι οποίοι ήταν ανήλικοι τότε.

Ειδικότερα, ο 29χρονος που συνελήφθη πρώτος καθώς ήταν εκείνος που προσπάθησε να αποσπάσει το πανό του Εθνικού με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τα σοβαρά επεισόδια, ανέφερε στην απολογία του: «Είπα στον 34χρονο γιατί δεν πας να πεις την αλήθεια αφού οι δύο δεν φταίνε και μου είπε: Και να πάω να μπλέξω τους πιτσιρικάδες; Γιατί να τους μπλέξω που είναι από πλούσιες οικογένειες και θα βάλουν καλούς δικηγόρους;», ενώ ερωτηθείς σχετικά από τον πρόεδρο, είπε: « Εγώ πιστεύω αυτά που μου είπε ο 34χρονος. Και οι τρεις ήταν εκεί. Μπορώ να σας τους δείξω εγώ. Τον γιο του ενός τον έχω δει σε φωτογραφίες, στην κερκίδα μας».

Σε ό,τι αφορά στην δική του εμπλοκή υποστήριξε ότι αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκε για το πανό, τον απομάκρυναν από το σημείο καθώς τον είχαν χτυπήσει και αποχώρησε. Για πρώτη φορά χθες ισχυρίστηκε ότι από την κερκίδα με το πανό τον απομάκρυναν οι δύο συγκατηγορούμενοι του, ο 36χρονος και ο 28χρονος, οι οποίοι τον οδήγησαν στο κυλικείο για να τον ηρεμήσουν και να τον πλύνουν από τα αίματα.

Ο 36χρονος στην απολογία του επίσης αναφέρθηκε στις συζητήσεις που φέρεται να είχε κάνει μέσα στην φυλακή ο 34χρονος σε σχέση με τους «τρεις πιτσιρικάδες» ενώ εξέφρασε την απορία του γιατί ο 34χρονος τον ενέπλεξε στο επεισόδιο με τον Κατσούλη.

Όπως υποστήριξε την περίοδο εκείνη παρακολουθούσε πρόγραμμα με υποκατάστατο καθώς ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση λόγω της ακραίας χρήσης. Ανέφερε ότι λόγω στερητικών, έκανε πάνω από ένα μήνα να κοιμηθεί στην φυλακή, ενώ μέχρι σήμερα έχει πάρει 15 κιλά. «Αν ήμουν υπαίτιος, θα είχα το θάρρος να πω την αλήθεια, δεν θα έπαιζα με μία ανθρώπινη ζωή. Ξέρω τι σημαίνει απώλεια. Έχω χάσει τους γονείς μου αλλά και φίλους».

Αθώος δήλωσε και ο  28χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος υποστήριξε ότι είχε σπεύσει και εκείνος να βοηθήσει στην απομάκρυνση του 29χρονου μετά την φασαρία με το πανό. Επικύρωσε τα όσα υποστήριξαν οι δύο συγκατηγορούμενοι του για τον 34χρονο, ότι τους πλησίασε μετανιωμένος και ότι τους ανέφερε την εμπλοκή των τριών ανήλικων.

Ερωτηθείς από τον πρόεδρο γιατί δεν έδωσε στην ανακρίτρια τα ονόματα των τριών, ο κατηγορούμενος απάντησε ότι την ενημέρωσαν για τα όσα είχαν γίνει στην φυλακή, όμως δεν θέλησε να δώσει ονόματα για πρόσωπα που δεν είχε δει ο ίδιος με τα μάτια του. «Ελπίζαμε ότι ο 34χρονος θα πει την αλήθεια στο δικαστήριο».

Στο σημείο αυτό, οι συνήγοροι υπεράσπισης του 28χρνου, Διονύσης Βέρρας και Γιώργος Κοκοσάλης αποκάλυψαν στο δικαστήριο ότι είχαν θέσει  ανεπίσημα στην διάθεση της ανακρίτριας τα ονόματα των τριών, αντιλαμβανόμενοι ότι οι κατηγορούμενοι δεν μπορούσαν να αναλάβουν από μόνοι τους μία τέτοια ευθύνη.  

Στην αθωότητα του επέμεινε και ο 26χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος επιμένει ότι βρισκόταν στην απέναντι από τα επεισόδια κερκίδα. «Δεν ξέρω πώς με ενέπλεξαν και βρίσκομαι σε αυτήν την δοκιμασία εγώ και η οικογένεια μου». Σε ερώτηση από έδρας αν είχε ακούσει τις συζητήσεις για τους τρεις νεαρούς, απάντησε ότι είχε ακούσει κάποια πράγματα που είχαν ειπωθεί, όμως δεν μπήκε στην διαδικασία να τα αναλύσει από την στιγμή που δεν τον αφορούσαν και δεν τα είχε δει με τα μάτια του.

Αίσθηση προκάλεσε ότι στην απολογία του ο 28χρονος αναφερόμενος στον 26χρονο είπε: «Είναι ο μόνος για τον οποίο ακούγεται ότι είναι αθώος στην Αλικαρνασσό».

Η δίκη συνεχίζεται την Δευτέρα με την εισαγγελική πρόταση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook