Θετικές εξελίξεις φαίνεται ότι θα υπάρξουν γύρω από το θέμα του Νοσοκομείου Σητείας. Εξελίξεις που αφορούν κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις του υπουργού Υγείας και οι οποίες, όπως είναι ήδη γνωστό, έχουν προκαλέσει αρνητικές και έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, ενώ αρκετοί φορείς ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Άλλωστε, σε αυτές τις αντιδράσεις οφείλεται, πιθανότατα, η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου να αποσύρει κάποιες προτάσεις της και να αρχίσει ήδη να επανεξετάζει κάποιες άλλες.

Συγκεκριμένα, μία από τις αρχικές προτάσεις του υπουργού ήταν η ενσωμάτωση της Παθολογικής Κλινικής με την Παιδιατρική!

Δηλαδή, σύμφωνα με την πρόταση αυτή, θα νοσηλεύονταν στην ίδια κλινική – ή ακόμη και στον ίδιο θάλαμο! – ένας ηλικιωμένος με εγκεφαλικό με ένα μωρό που έχει απλά μια ίωση. Φαίνεται, όμως, ότι πρυτάνευσε η λογική. Ο υπουργός απέσυρε τη συγκεκριμένη πρόταση και η Παιδιατρική Κλινική θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητη.

Άλλωστε, όπως είναι ευρέως γνωστό σε όλο το Λασίθι, η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Σητείας είναι η καλύτερη σε όλο το νομό. Διαθέτει μια εκπληκτική ομάδα γιατρών, ενώ το ίδιο ισχύει και για το νοσηλευτικό προσωπικό.

Άλλες αλλαγές

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να υπάρξουν κι άλλες αλλαγές και να αποσυρθούν κι άλλες προτάσεις. Ήδη, το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου προτείνει στον υπουργό, με σχετικό έγγραφο, την ενοποίηση της Χειρουργικής και της Ορθοπαιδικής Κλινικής. Μια πρόταση που μοιάζει λογική. Σε αντίθεση με την πρόταση του υπουργείου που προβλέπει την ενσωμάτωση της Ορθοπαιδικής με… τη Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική. Την ίδια ώρα, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φτάνουν συνεχώς στο γραφείο του υπουργού προτάσεις φορέων της Σητείας για αλλαγές, με στόχο την καλύτερη λειτουργία του μοναδικού νοσοκομείου της περιοχής και την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου στους πολίτες. Η ηγεσία του υπουργείου επεξεργάζεται και αξιολογεί όλες αυτές τις προτάσεις. Και, βέβαια, όλοι αναφέρουν ότι το νοσοκομείο πρέπει να παραμείνει αυτόνομο, με δική του διοίκηση και να αναβαθμιστεί. «Είμαστε αισιόδοξοι. Πιστεύουμε ότι οι οριστικές αποφάσεις του υπουργού, που αναμένονται στις 20 Ιουλίου, θα είναι καλύτερες. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας, γιατί θέλουμε το καλύτερο για το νοσοκομείο μας», τόνισε ο δήμαρχος Θοδωρής Πατεράκης.

Επιστολή Πατεράκη

Αξίζει να τονιστεί ότι μία από τις πρώτες ενέργειες του κ. Πατεράκη, μετά τις ανακοινώσεις Λοβέρδου, ήταν να αποστείλει επιστολή στον υπουργό, με την οποία ζητάει να επανεξεταστούν οι προτάσεις για το Νοσοκομείο Σητείας. Παράλληλα, ο κ. Πατεράκης κατέθεσε και κάποιες δικές του προτάσεις. Μία από αυτές ήταν η ενοποίηση της Ορθοπαιδικής με τη Χειρουργική Κλινική. Δηλαδή, η πρόταση του δημάρχου συμφωνεί με την πρόταση των γιατρών του νοσοκομείου.

Κινητοποιήσεις

Κι ενώ φαίνεται να υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ – χωρίς βέβαια να είναι τίποτα σίγουρο – οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Σητείας ξεκίνησαν ήδη τις κινητοποιήσεις τους. Η αρχή έγινε με τρίωρες στάσεις εργασίας, όπου θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Οι κινητοποιήσεις αυτές θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 Ιουλίου, οπότε και αναμένονται οι τελικές αποφάσεις του υπουργείου Υγείας. Και αν οι αποφάσεις είναι και πάλι αρνητικές για το νοσοκομείο, τότε οι κινητοποιήσεις θα γίνουν περισσότερες και πιο δυναμικές.

Στις κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο, συμμετέχει και ο εμπορικός κόσμος, όπου μέσω του Εμπορικού Συλλόγου, διαμαρτύρεται έντονα και εναντιώνεται σθεναρά στην επικείμενη απόφαση υποβάθμισης του Νοσοκομείου και καλεί όλους να συμμετάσχουν στην ανοικτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, Τρίτη 12 Ιουλίου, στην κεντρική πλατεία της Σητείας. Ως ένδειξη μάλιστα διαμαρτυρίας, σήμερα βάζουν λουκέτο στα κατατήματα τους. 

radiolasithi

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook