Τρεις ημέρες πριν από την Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, η Ανγκελα Μέρκελ θα βρεθεί στο Παρίσι για να μιλήσει με τον πιο στενό της εταίρο, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Οπως αναφέρει η Deutsche Welle, οι δύο ηγέτες θα σχεδιάσουν από κοινού στρατηγική για την προσφυγική κρίση, η οποία τείνει να διαλύσει την ΕΕ.

«Η επίσκεψη της καγκελαρίου στο Παρίσι κατατείνει στην συγκεκριμενοποίηση των θεμάτων, στη σύνοψη του σημείου που βρίσκονται και στην δρομολόγηση της τελευταίας φάσης των προσπαθειών αυτό το Σαββατοκύριακο ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατόν τη Δευτέρα», τόνισε Γάλλος διπλωμάτης στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, υποστηρίζοντας πως η Ευρώπη θα πρέπει να «τρέξει» για να κερδίσει τον χαμένο χρόνο.

«Βερολίνο και Παρίσι θέλουν επίσης να πιέσουν την Τουρκία να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της και να κάνουν σαφές ότι οι προσπάθειες των δύο χωρών γίνονται προκειμένου όλες οι χώρες της ΕΕ να αποκτήσουν ευκαιρίες στο Συμβούλιο Κορυφής της Δευτέρας», προσέθεσε.

Από την πλευρά της, σε δηλώσεις της στη σημερινή έκδοση της Allegeimene Zeitung και της Rhein Zeitung η Ανγκελα Μέρκελ, ερωτηθείς για το εάν η Ευρώπη θα καταρρεύσει εξαιτίας του προσφυγικού απάντησε:

«Η μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων είναι μια ευρωπαϊκή απόφαση που ισχύει και οι 28 χώρες γνωρίζουν πολύ καλά πιο είναι το διακύβευμα», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι αυτή η διαδικασία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

«Η Πολωνία αναγνωρίζει τη δέσμευσή της ως προ το ποσοστό που της αναλογεί ανάμεσα στους 160.000 πρόσφυγες, όχι όμως η Ουγγαρία, κι αυτό είναι απογοητευτικό», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook