Στα χέρια της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο φάκελος της υπόθεσης κλοπής των οπιούχων φαρμάκων από το φαρμακείο του ΠΑΓΝΗ, για την οποία κατηγορείται η αναισθησιολόγος που συμμετείχε στην χειρουργική επέμβαση της 4χρονης Μελίνας, από την Νεάπολη Λασιθίου.

Όπως τονίζει, σε δηλώσεις του, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης, δεν τίθεται θέμα δεύτερης ΕΔΕ για την υπόθεση. Αν η πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Υπουργείου Υγείας, Ματίνα Παγώνη έστειλε στο Ηράκλειο, τον φάκελο της υπόθεσης, καθώς χαρακτηρίστηκε «ελλιπής» από τα μέλη του Συμβουλίου, κ έπρεπε το συντομότερο δυνατόν να εξεταστεί εκ νέου η υπόθεση, η διοίκηση του νοσοκομείου, δηλώνει ότι ο φάκελος είχε όλα τα στοιχεία κ δεν έπρεπε να γίνει διακοπή της συνεδρίασης του πειθαρχικού.
 
Όπως εξηγεί ο κος Χαλκιαδάκης, το εν λόγω ζήτημα, που επικαλέστηκαν τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Υπουργείου Υγείας είναι τυπικό. Η ΕΔΕ έχει διεξαχθεί, η αναισθησιολόγος έχει ομολογήσει και δικαιολογήσει την πράξη της κ η υπόθεση έπρεπε ήδη να έχει κλείσει. Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει και τυπικά η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να επιστραφεί στο υπουργείο Υγείας ο φάκελος, ώστε το Πειθαρχικό Συμβούλιο, να προχωρήσει σε 2η συνεδρίαση, και να βγει το πόρισμα για την υπόθεση.

Να υπενθυμίσουμε, η πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου τον Ιανουάριο είχε σταματήσει την συνεδρίαση του συμβουλίου, που εξέταζε την υπόθεση κλοπής φαρμακευτικών σκευασμάτων από το ΠΑΓΝΗ, όπου πρωταγωνιστούσε η αναισθησιολόγος του βενιζελείου, καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία που ενοχοποιούν την αναισθησιολόγο. Είχε ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ της κας Παγώνη κ του πρώην διοικητή του ΠΑΓΝΗ, ο οποίος είχε διατάξει ΕΔΕ για την υπόθεση.
 
Μάλιστα, το εν λόγω ζήτημα είχε απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα με δημοσιεύματα που ήθελαν τον φάκελο της υπόθεσης να έχει χαθεί, προκαλώντας τις αντιδράσεις της προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

«Είμαστε συνεχώς στο στόχαστρο της κριτικής των ΜΜΕ γιατί καθυστερούμε να εξετάσουμε την υπόθεση. Μάλιστα διαβάσαμε δημοσιεύματα στην Αθήνα ότι ο φάκελος έχει χαθεί. Είναι ντροπή να λέγονται και να γράφονται τέτοια πράγματα. Πώς μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε τόσο μεγάλο όγκο πειθαρχικών υποθέσεων απ’ όλη την Ελλάδα όταν έχουμε μια γραμματέα;» σημείωσε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλιου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook