Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) στα πλαίσια της συνεργασίας της με την εκπαιδευτική κοινότητα και πιο συγκεκριμένα με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση πραγματοποίησε χθες, Παρασκευή 4 Μαρτίου και ώρα 10 π.μ., στους χώρους της ΟΑΚ, το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Γνωρίζοντας την Κρήτη μέσα από την κρητική ματιά του Νίκου Καζαντζάκη» με βάση το βιβλίο του συγγραφέα «Στα παλάτια της Κνωσού», υπό τη μορφή Ημερίδας και με τη συμμετοχή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Κατά την έναρξη Ημερίδας ο Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, καλωσόρισε και χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους και ιδιαιτέρως τα παιδιά, εξηγώντας τους την έννοια του συνεδρίου και τονίζοντας τη διαχρονικότητα της καζαντζακικής σκέψης. Στη συνέχεια, Χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Εμμανουήλ Μηλιαράκης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, ο οποίος συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου, η κ. Αθηνά Ντούλια, Σχολική Σύμβουλος 1ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία τόνισε την ανθρωπιστική διάσταση της σκέψης του Καζαντζάκη και η κ. Παναγιώτα Μπούρα, Εκπαιδευτικός του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, η οποία μίλησε για τις παναθρώπινες αξίες στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων: «Τα παιδιά μιλούν, ζωγραφίζουν, τραγουδούν και χορεύουν  για την Κρήτη του Νίκου Καζαντζάκη». Πιο αναλυτικά, στο Α΄ μέρος «Βουτιά στο χρόνο» έγινε γνωριμία με το βιβλίο και ανάγνωση αγαπημένων αποσπασμάτων, σε συνδυασμό με σκέψεις των παιδιών, ενώ το Β΄ μέρος «Χρώματα παντού!», τα παιδιά παρουσίασαν τα έργα τους εμπνευσμένα από τις μινωικές τοιχογραφίες. Ακολούθως, στο Γ΄ μέρος τα παιδιά τραγούδησαν «Το τραγούδι του Μινώταυρου», ένα πρωτότυπο τραγούδι σε μουσική της κ. Αλκυόνης Μαλεκάκη και στίχους της κ. Παναγιώτας Μπούρα (με συνοδεία πιάνου και κρουστών), ενώ στο Δ΄ μέρος «Ξεμπλέκοντας τον μύθο», παρουσιάστηκε δρώμενο με κίνηση και λόγο. Τέλος, στο Ε΄ μέρος ο Συρτός χορός πάνω σε αρχαία μουσική, έκλεισε με τον ομορφότερο τρόπο την Ημερίδα.

 Ανάμεσα στις μαθητικές δραστηριότητες προβλήθηκαν φωτογραφίες των παιδιών που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Συμμετείχαν οι μαθητές: Κωνσταντίνος Ρεξάκης, Αριάδνη Καλούτση, Δημήτρης Καραβιτάκης, Μαρίνα Τσαραμανίδου, Ανδρέας Γεωργανάς, Σίβυλλα Διονύζη, Γιάννος Τζολάκης, Χριστίνα Χατζιδάκη, Άγγελος Μπελώνης, Χριστιάνα Μαστραντωνάκη, Γιώργος Κουριδάκης, Αγγελίνα Ουγγρίνη, Μαριτίνα Βογιατζάρα. Συμμετείχαν, επίσης, οι Εκπαιδευτικοί: κ. Αλκυόνη Μαλεκάκη (Μουσικός), κ. Βανέσα Ιωάννου (Εικαστικός), κ. Έλλη Κουρκούμη (Γυμνάστρια), κ. Εύη Χριστουλάκη (Θεατρολόγος), κ. Αμαλία Τραυλού (Πληροφορικός), κ. Γιάννης Τσαραμανίδης (Επιμέλεια Φωτογράφησης).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook