Την αύξηση των πιστώσεων για τα τέσσερα προγράμματα που νέου ΕΣΠΑ που έχουν ήδη ανακοινωθεί, ζήτησαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων από τον Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη κατά την παρουσίαση των προγραμμάτων στο Επιμελητήριο Χανίων παρουσία και του Υφυπουργού Αλέξη Χαρίτση.

«Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι κομβικό σημείο γιατί θα δημιουργήσει ένα πολύ σταθερότερο μακροοικονομικό περιβάλλον ικανό να δώσει τη μεγάλη ώθηση στην οικονομία», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάκης κατα την ομιλία του στην εκδήλωση.

Παράλληλα επεσήμανε ότι παρά τις δυσκολίες και παρά τις δοκιμασίες του 2015 η πραγματική οικονομία κατάφερε να αντέξει.

«Η πραγματική οικονομία, το παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας παρά το πιεστικό οικονομικό περιβάλλον και τα μακροοικονομικά, δείχνει μια δυναμική, μια αντοχή και ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο στο ότι υπάρχει μια προοπτική αν υπάρξουν και τα κατάλληλα μέτρα να υπάρξει ένας θετικός αντίκτυπος το δεύτερο εξάμηνο του 2016», επεσήμανε ο κ. Σταθάκης.

Νωρίτερα ο κ.Σταθάκης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ερωτηθείς για το θέμα της αξιολόγησης από τους δανειστές, είπε πως η εκτίμηση είναι ότι αμέσως μετά το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Για το ΕΣΠΑ ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης  με τα τέσσερα πρώτα προγράμματα, είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας και ειδικά της νεανικής, καινοτόμας και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα ανέφερε πως νέες προκηρύξεις προγραμμάτων στο πλάισιο του νέου ΕΣΠΑ θα γίνουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.

 

Πάντως το ενδιαφέρον των πολιτών είναι τεράστιο, όπως φάνηκε από την κατάμεστη αίθουσα του ΕΒΕΧ, όπου παρόντες ήταν και πολλοί εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Στο μεταξύ οι κ.κ.Σταθάκης και Χαρίτσης, πριν την έναρξη της εκδήλωσης είχαν συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών. Μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών για τους δημοσιογράφους.

Να σημειωθεί πως τα μέτρα της αστυνομίας έξω από το κτίριο του ΕΒΕΧ ήταν ιδιαίτερα εμφανή και μάλιστα κάποια στιγμή αναπτύχθηκε και μια διμοιρία μπροστά από λίγα άτομα που κρατούσαν ένα πανό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook