Στοιχεία για την εμπλοκή τριών εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών στο αποκαλούμενο νέο «παραδικαστικό κύκλωμα» που συνδεόταν με τους πλειστηριασμούς ακινήτων, ανέδειξε η έρευνα του εισαγγελέα.

Ήδη έχουν κληθεί με την ιδιότητα των υπόπτου, δύο γυναίκες εφέτες και περισσότεροι από τρεις άντρες συνάδελφοι τους, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα ονόματά τους «ακούστηκαν» για πρώτη φορά στις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί ανάμεσα στα φερόμενα ως μέλη του κυκλώματος.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας Εφετών συνάντησε και πάλι τα ίδια ονόματα σε κάποιες απ’ τις συνθέσεις των δικαστηρίων που εξέδωσαν τις ύποπτες δικαστικές αποφάσεις που βρίσκονται πλέον στο γραφείο του.

Όλοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να καταθέσουν εγγράφως τις εξηγήσεις τους. Ως ύποπτοι κλήθηκαν ακόμη ο πολιτικός μηχανικός που φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος και τέσσερις δικηγόροι που επίσης φέρονται ότι εμπλέκονται.

Η υπόθεση αυτή που αποκαλύφθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2010 ξεκίνησε μετά τις μηνύσεις τριών ιδιωτικών τραπεζών ξετυλίγοντας το κουβάρι των μεθόδων που χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι προκειμένου να μπλοκάρουν τη διαδικασία πλειστηριασμού ακινήτων οφειλετών τους.

Εκτός απ’τον πολιτικό μηχανικό που φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, ερευνάται η συμμετοχή ενός δικηγόρου γνωστού απ’ την τηλεόραση, μίας ακόμη συναδέλφου του, ενός κληρικού που έχει απασχολήσει έντονα τα τελευταία χρόνια τη Δικαιοσύνη, ενός επιχειρηματία, δικαστικών επιμελητών, υπαλλήλων υποθηκοφυλακείου και άλλων.

zougla