Έφτασε η ώρα για τον Καρναβαλικό alleyκάτη (alleycat race). Για 6η φορά οι ΠοδηΛάτρεις διοργανώνουν μία ποδηλατάδα αδρεναλίνης μέσα στην πόλη.

Η διοργάνωση απο τους "Ποδηλάτρεις" γίνεται σήμερα Κυριακή στις 3μμ στην Δημοτική αγορά των Χανίων.

Στην σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρονται τα εξής:

"Τι είναι το alleycat? Έχουμε και λέμε:

alley: σοκάκι
cat: γάτα
alleycat: αλητόγατα του δρόμου, παιχνίδι/αγώνας πόλης με ποδήλατα
alleyκάτης: κρητική αλητόγατα του δρόμου, παιχνίδι/αγώνας κρητικής πόλης με ποδήλατα
carnaval alleycat : καρναβαλική αλητόγατα του δρόμου, παιχνίδι/αγώνας πόλης με ποδήλατα 

Για να συμμετέχει κανείς στον alleyκάτη, πρέπει να το λέει η καρδούλα του. Μια ποδηλατάδα αδρεναλίνης που το «σκάσε και κάνε πετάλι» περιγράφει περίτεχνα περί τίνος πρόκειται. Το alleyκάτης με λίγα λόγια είναι μια ποδηλατική «κούρσα» όπου οι συμμετέχοντες πρέπει να περάσουν από συγκεκριμένους σταθμούς με σκοπό την συμπλήρωση ενός δρομολογίου. 

Ακολουθεί μια αναλυτικότερη περιγραφή.

Αν θες να συμμετέχεις, πρέπει να έχεις το ποδήλατο σου σε καλή κατάσταση και κράνος, που είναι υποχρεωτικό. Να ντυθείς καρναβαλικά στο πνεύμα των ημερών και να ντύσεις και το ποδήλατο σου. Η καλύτερη μεταμφίεση κερδίζει!!

Έλα στην Αγορά έγκαιρα, δήλωσε συμμετοχή* (δωρεάν-είμαστε large!), άφησε το ποδήλατό σου στον υπεύθυνο παρκαδόρο και περίμενε την έναρξη του 6ου alleyκάτη στα Χανιά.

Με το σύνθημα εκκίνησης, καλείσαι να φτάσεις στο ποδήλατό σου που θα σε περιμένει λίγα μέτρα δίπλα σου μαζί με το χαρτάκι της εγγραφής σου και την αποκάλυψη των checkpoints που πρέπει να επισκεφτείς κατά την διάρκεια της ποδηλατάδας ανδρεναλίνης.
Θα βρεις μία λίστα 8 σημείων μέσα στην πόλη των Χανίων όπου θα σε περιμένει ένας ή δύο ποδηΛάτρεις, προκειμένου να σου σφραγίσουν το χαρτάκι σου, επικυρώνοντας ότι πέρασες από το συγκεκριμένο checkpoint, αφού πρώτα αποκωδικοποιήσεις – βρεις το γρίφο – για το που βρίσκεται το κάθε σημείο. Όχι, δεν τελείωσες. Ο υπεύθυνος του σημείου μπορεί να σου ζητήσει να περάσεις και κάποιες διασκεδαστικές δοκιμασίες, για να πάρεις την σφραγίδα. Να είσαι έτοιμος για τα πάντα. Το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις…

Η διαδρομή που θα ακολουθήσεις είναι προσωπική σου επιλογή και επιτρέπονται όλα τα δρομολόγια και κονταρίδες (shortcuts) ακόμα και αν χρειάζεται να περάσεις μέσα από κήπους και μπουγάδες! Όταν συλλέξεις τις σφραγίδες και από τα 8 checkpoints τότε είσαι έτοιμος να φύγεις σφαίρα για τον τερματισμό. 

Όσο για το τέλος, εκτός τις απονομές, θα σε περιμένει κι ένα πάρτυ. Μην το χάσεις…θα χάσεις….
Τί δεν κατάλαβες; Αν υπάρχει κάποια απορία θα στην λύσουν σίγουρα οι Ποδηλάτρεις στις εγγραφές. 

Σε περιμένουμε την Κυριακή 6/3/16 στις 3.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ στην Αγορά!!

*Συμμετοχή για ενηλίκους ή συνοδευόμενοι."