Κηδεύονται σήμερα Τετάρτη τα 8 από τα 12 θύματα της τραγωδίας στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί. Tην ίδια ώρα κι ενώ ολοκληρώνεται η διαδικασία ταυτοποίησης και αναγνώρισης των σορών, δρομολογούνται διαδικασίες έτσι ώστε μέχρι και την Παρασκευή να κηδευτούν όλοι οι νεκροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, για τουλάχιστον πέντε θύματα, ελήφθη για δεύτερη φορά δείγμα DNA από τους συγγενείς, για επιβεβαίωση της πρώτης ταυτοποίησης με τη μέθοδο αυτή.

Με απόφαση της κυβέρνησης οι κηδείες των θυμάτων θα τελεστούν δημοσία δαπάνη, ενώ επίσης κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος.

Σήμερα στις 5.30 μ.μ. θα τελεστεί η κηδεία του Πλοίαρχου, Διοικητή Διοικήσεως Ναυτικού Ανδρέα Ιωαννίδη από τον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου στην Αγία Φύλα Λεμεσού. Της κηδείας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β.

Στις 10.30 π.μ. θα τελεστεί η κηδεία του Αντιπλοίαρχου Λάμπρου Λάμπρου από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα.

Στις 2.00 μ.μ. θα τελεστεί η κηδεία του Αρχικελευστή Κλεάνθη Κλεάνθους από τον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Λινόπετρας.

Στις 2.00 μ.μ θα τελεστεί η κηδεία του Πυροσβέστη Βασίλη Κρόκου από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα.

Στις 10 θα τελεστεί η κηδεία του Πυροσβέστη Παναγιώτη Θεοφίλου από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Αλαμάνου, στην Ορμήδεια.

Στις 12.30 μ.μ. θα τελεστεί η κηδεία του Πυροσβέστη Αδάμου Αδάμου από τον Ιερό Ναό Αγίου Επιφανίου στο Αλεθρικό.

Στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί η κηδεία του Πυροσβέστη Σπύρου Τταντη από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην περιοχή Καμάρες, στη Λάρνακα.

Στις 4.00 μ.μ. θα τελεστεί η κηδεία του Αρχιπυροσβέστη Γιώργου Γιακουμή από τον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος στις Αγγλισίδες.

 

PROTO THEMA

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook