Με 5.245 μετανάστες και πρόσφυγες πιστοποιημένους και έτοιμους να αναχωρήσουν για τον Πειραιά βρήκε η Κυριακή τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που παραμένει εγκλωβισμένος στη Λέσβο αν και έχει πιστοποιηθεί, σήμερα στις 9 το πρωί ανερχόταν στους 3.550. Όλο το προηγούμενο 24ωρο και μέχρι σήμερα το πρωί ο αριθμός των όσων πιστοποιήθηκαν στο hot spot της Μόριας έφτασε στους 542.

Στη Χίο χθες και μέχρι στις 9 σήμερα το πρωί πιστοποιήθηκαν 389 πρόσφυγες. Στο νησί έτοιμοι να αναχωρήσουν βρίσκονται αυτή τη στιγμή 1.422 άτομα.

Τέλος, στη Σάμο το τελευταίο 24ωρο δεν πιστοποιήθηκε κανείς νεοεισερχόμενος πρόσφυγας, ενώ στο νησί βρίσκονται μόλις 273 άτομα έτοιμα να αναχωρήσουν.

Στο μεταξύ, χθες Σαββάτο, συνοδεία αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκαν με το πλοίο της γραμμής από τη Μυτιλήνη στην Καβάλα άλλοι 50 μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. Στο σύνολο τους οδηγήθηκαν σε κέντρα κράτησης στην Ξάνθη προκειμένου στη συνέχεια να απελαθούν στην Τουρκία μέσω του Έβρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook