Ένας 19χρονος Βρετανός τουρίστας είναι το θύμα της αιματηρής συμπλοκής που έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης στον Λαγανά της Ζακύνθου, με δράστη έναν 21χρονο ταξιτζή.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την αστυνομία, το περιστατικό συνέβη έξω από ένα «φαστ φουντ», στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά, στις 3.05 τα ξημερώματα. Ο άτυχος Βρετανός μαζί με τους τέσσερις φίλους του διαπληκτίστηκαν με δύο ταξιτζήδες, που εκείνη την ώρα ήταν σταθμευμένοι στο δρόμο.

Όπως υποστήριξε ο δράστης, ενοχλήθηκαν, γιατί οι νεαροί Βρετανοί τουρίστες τους ενοχλούσαν με λέιζερ. Λίγο αργότερα, ο δράστης πήρε ένα μαχαίρι που είχε μέσα στο ταξί και το κακό δεν άργησε να γίνει.

Ο 19χρονος Βρετανός Ρόμπερτ Τζέιν Σέβατζ τραυματίστηκε θανάσιμα από μαχαιριά στην καρδιά, ενώ οι φίλοι του φέρουν τραύματα στην κοιλιά, στην πλάτη και σε όλο τους το σώμα.

Αμέσως μετά την αιματηρή συμπλοκή, ο δράστης μαζί με το φίλο του εξαφανίστηκαν και πέταξαν το μαχαίρι στη θάλασσα.

Τρεις ώρες αργότερα, στις 6.30 το πρωί, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 21χρονο ταξιτζή στο σπίτι του και λίγο αργότερα το φίλο του ως συνεργό, γιατί, όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, παρακολουθούσε όλα όσα συνέβαιναν, χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια να σταματήσει το συνάδελφό του, αλλά και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν μαζί.

Το πρωί δύτες έπεσαν στη θάλασσα, στο σημείο που υπέδειξε ο δράστης, και βρήκαν το μαχαίρι.

protothema