Νέας γενιάς επενδυτικά προϊόντα λανσάρουν οι τράπεζες με αποδόσεις που φτάνουν το 8% το χρόνο (προσφέρουν οι εκδόσεις που τρέχουν). Ταυτόχρονα προσφέρουν ελάχιστη εγγυημένη απόδοση και προστασία του κεφαλαίου στη λήξη.

Πρόκειται για εξειδικευμένα επενδυτικά προϊόντα που συνδέουν τις αποδόσεις τους με την πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων, την αγορά ενέργειας και εμπορευμάτων, αλλά και με τις ισοτιμίες στα νομίσματα.

Στο πρόσφατο παρελθόν τα προϊόντα αυτά προσφέρονταν στους πελάτες του private banking, όμως πλέον διατίθενται και από τα τραπεζικά γκισέ καθώς το ελάχιστο κόστος εισόδου ξεκινά από τα 3.000 ευρώ.

Σήμερα στην αγορά διατίθεται από την Εμπορική Τράπεζα η 5η έκδοση της σειράς επενδυτικών-τραπεζοασφαλιστικών προγραμμάτων EmporikiΕισόδημα+, σε συνεργασία με την Credit Agricole Life (το προϊόν θα διατίθεται από όλα τα καταστήματα της Εμπορικής Τράπεζας έως τις 15 Ιουλίου).

Πρόκειται για προϊόν εφάπαξ καταβολής τύπου Unit Linked, και συνδυάζει 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου, υπό την προϋπόθεση ότι ο επενδυτής θα διακράτηση το προϊόν μέχρι τη λήξη του και παρέχει τη δυνατότητα υψηλού αφορολόγητου ετήσιου εισοδήματος.

Το προϊόν είναι συνολικής διάρκειας 10 χρόνων, συνδέεται με Εσωτερικό Μεταβλητό Κεφάλαιο που επενδύει σε ομόλογο, οι αποδόσεις του οποίου σχετίζονται με την πορεία του Δείκτη Euro Stoxx 50. Έχει σταθερή ετήσια απόδοση 2,50% για τα δύο πρώτα χρόνια της επένδυσης και δυνατότητα ετήσιας απόδοσης έως και 7,15% από τον τρίτο χρόνο και μέχρι τη λήξη της επένδυσης.

Στα πλεονεκτήματα του προγράμματος είναι και η δυνατότητα για ετήσια απόδοση ακόμα και σε περίπτωση που η τιμή του δείκτη μειωθεί κατά 20% σε σχέση με την αρχική και ακόμα οι σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις, η ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση απώλειας ζωής και η δυνατότητα ρευστοποίησης από τον τρίτο μήνα. Εγγυητής του ομολόγου στο οποίο βασίζεται η επένδυση, είναι η Εμπορική Τράπεζα, μέλος της Crédit Agricole.

Η HSBC δημιούργησε νέα κατάθεση Εγγυημένου Κεφαλαίου στη λήξη τη «Europe Super 7» με μέγιστη συνολική μικτή απόδοση 40% σε Ευρώ και 35% σε δολάριο ΗΠΑ και ελάχιστη συνολική μικτή εγγυημένη απόδοση 5%, για καταθέσεις και στα δύο νομίσματα.

Το προϊόν είναι διάρκειας 5 ετών, με ελάχιστο ποσό κατάθεσης 3.000ρώ ή δολάρια ΗΠΑ και παρέχει 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη. Η προεγγραφή έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 12 Αυγούστου 2011. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα καλάθι μετοχών, το οποίο περιλαμβάνει εταιρείες με παγκόσμιο προφίλ που διαπραγματεύονται στις αγορές της Ευρώπης και συγκεκριμένα τις: AXA SA, Total SA, Rio Tinto PLC, Rolls-Royce Holdings PLC, UBS AG, Swatch Group AG, Vodafone Group.

Σημειώνεται ότι τo προϊόν διατίθεται με προμήθεια συμμετοχής και προσφέρεται σε περιορισμένη έκδοση. Και η κατάθεση καλύπτεται από το Financial Services Compensation Scheme του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του.

Ωστόσο ο επενδυτής που θα επιλέξει θα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου θα πρέπει να γνωρίζει ότι ενέχουν ρίσκο, αφού σε κάποιες περιπτώσεις το κεφάλαιο δεν είναι εγγυημένο, ενώ σε άλλες ο επενδυτής θα πρέπει να περιμένει μέχρι τη λήξη προκειμένου να πάρει το σύνολο της απόδοσης.

capital.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook