Η Amazon ανακοίνωσε ότι πλέον πουλά περισσότερα «αντίγραφα» των ebooks της για το Kindle, παρά «κλασικά» έντυπα με μαλακό (paperback) ή σκληρό (hardcover) εξώφυλλο.

Το δημοφιλές online κατάστημα, δημοσιεύοντας τα οικονομικά του αποτελέσματα, αποκάλυψε ότι οι πωλήσεις του εν λόγω ψηφιακού format ξεπερνούν τις πωλήσεις τόσο των paperback, όσο και των hardcover. Συγκεκριμένα, για κάθε 100 paperback βιβλία πωλήθηκαν 115 ebooks για Kindle, ενώ στην περίπτωση των hardcover οι πωλήσεις των ebooks ήταν τριπλάσιες.

Αν και αθροιστικά τα έντυπα στο σύνολό τους φαίνονται να διατηρούν μία ελαφρά υπεροχή (120 βιβλία, hardcover και paperback, για κάθε 100 ebooks), θεωρείται πλέον δεδομένο πως σύντομα αυτό θα αλλάξει υπέρ των ebooks.

Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της έκδοσης «τρίτης γενεάς» του Kindle έχουν ξεπεράσει τις πωλήσεις του «Harry Potter and the Deathly Hallows», ως το προϊόν με τις καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της- αν και δεν έχει ανακοινωθεί πόσα κομμάτια έχουν πωληθεί. Σύμφωνα, όμως, με εκτιμήσεις ανέρχονται στα οκτώ εκατομμύρια.