Είδη πρώτης ανάγκης και βοήθεια συγκεντρώνει οι επαγγελματίες στα Χανιά για τη στήριξη προσφύγων. Τόσο ο εμπορικός σύλλογος Χανίων όσο και το ΕΒΕΧ συγκεντρώνουν τα απαραίτητα είδη στα γραφεία τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΒΕΧ

“Η ΓΣΕΒΕΕ από κοινού με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας ,Ανάπτυξης &Τουρισμού , όπως και με άλλους φορείς παραγωγής εμπορίου :
•    Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου &Επιχειρηματικότητας
•    Σύνδεσμο Επιχειρήσεων &Βιομηχανιών 
•    Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Τροφίμων 
•    Ελληνικό Σύνδεσμο Βιομηχανικών Επώνυμων Προϊόντων 
Ανέλαβαν την πρωτοβουλία του συντονισμού δράσεων – προσφορών των επιχειρήσεων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των προσφύγων .

Η  Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Χανιών συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία και απευθύνει κάλεσμα αλληλεγγύης για τη συγκέντρωση   τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. 
Συγκεκριμένα :

Τρόφιμα : παστεριωμένο γάλα 1lt μακράς διαρκείας σε χάρτινη συσκευασία που να διατηρείται εκτός ψυγείου (όχι εβαπορέ) , βρεφικά γάλατα σε σκόνη , φρυγανιές , μπισκότα , μέλι και μαρμελάδες (σε ατομικές μερίδες), τσάι (σε φακελάκια)
Είδη ατομικής υγιεινής : μωρομάντηλα , πάνες ,σαμπουάν και υγρό σαπούνι σε μικρές συσκευασίες ή επαγγελματικές  μαζί με μικρά πλαστικά μπουκαλάκια, οδοντόκρεμες , οδοντόβουρτσες, σερβιέτες 

Λοιπά είδη : πλαστικά ποτήρια , πιάτα , πιρούνια και θερμικά ποτήρια
Η συγκέντρωση των προϊόντων  θα γίνεται καθημερινά 09:00-13:00  στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Χανίων στην οδό Ελ. Βενιζέλου 4 (κτίριο Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου), τρίτος όροφος, γραφείο 38. Για πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 28210 57747.”

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΣΧ

“Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων  χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες-μετανάστες , που  επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά έμπρακτα τις
αγωνιστικές δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας , απέναντί σε αυτούς που προσπαθούν να χύσουν το ρατσιστικό δηλητήριο φανερά ή συγκαλυμμένα.

Είναι συγκινητική η στάση   του Χανιώτικου  λαού, ο οποίος αντιμετωπίζει τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και παράλληλα εκφράζει την  αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες με κάθε τρόπο. Τώρα κάθε Σύλλογος , σωματείο, κάθε ένας που θέλει να λέγεται άνθρωπος πρέπει να  διεκδικήσει άμεσα μέτρα ανακούφισης και στήριξης των προσφύγων, μετακίνησης στις χώρες προορισμού τους ενάντια στις αποφάσεις της ΕΕ. Να δυναμώσει η διεθνιστική αλληλεγγύη, η πάλη ενάντια στον  πόλεμο και το σάπιο σύστημα που τον γεννά.

Η συγκέντρωση υλικής βοήθειας  θα γίνεται στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων καθημερινά 09:00-13:00 και  18:00-21:00   μέχρι την Παρασκευή  11-3-2016  το μεσημέρι . Η μεταφορά για τον Πειραιά  και η διανομή έχει διασφαλιστεί και θα γίνει το ίδιο βράδυ . 
Ενημερωτικά η υλική βοήθεια που έχει συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα ξεπερνά τους πέντε τόνους”

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook