Την Τρίτη 8 Μαρτίου η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Μελών γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου ανεβάζει για μια ακόμη παράσταση τις "Πέντε Σιωπές" σε σκηνοθεσία Μάνου Μανιά, στην αίθουσα τέχνης "Κρητέλειο", Έβανς 83 85, Στοά Μουρτζή.

Λόγω μικρής χωρητικότητας της αίθουσας παρακαλώ για κράτηση θέσεων - πληροφορίες στα τηλέφωνα   2813 013 218 – 6932 858624

Το έργο της Sheela Stevenson παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1997, σε ραδιοφωνικό ανάγνωσμα, για να βραβευτεί αμέσως μετά, αφού καθήλωσε τους ακροατές με την σκληρότητα, και την αλήθεια των συναισθημάτων του. Ερμηνείες  του τραβούν σιγά σιγά το θεατή προς τη φρίκη και την οδύνη μιας οικογένειας που πάσχει, πράττει και προσπαθεί να λυτρωθεί, έστω και αν ξέρει ότι το φάντασμα του παρελθόντος ίσως δεν φύγει ποτέ.

Η Πρόσκληση από την επίσημη ανάρτηση του Συνδέσμου  Μελών γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου  

« Σας προσκαλούμε την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, στη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου (οδός Έβανς 83-85 ΣΤΟΑ ΜΟΥΡΤΖΗ) στις 9:00 το βράδυ, ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στην θεατρική παράσταση με τίτλο: "ΠΕΝΤΕ ΣΙΩΠΕΣ", της βραβευμένης συγγραφέως Shelagh Stephenson, σε σκηνοθεσία Μάνου Μανιά.

Πρόκειται για ένα έργο για την ενδο-οικογενειακή βία με κύριο πυρήνα την αιμομιξία.

Η συμμετοχή σου είναι σημαντική, καθώς η εν λόγω παράσταση πραγματεύεται το σιωπηρό κοινωνικό φαινόμενο της ενδο-οικογενειακής βίας που ο φορέας μας προσπαθεί να αντιμετωπίσει εδώ και πολλά χρόνια!»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνική ιδέα – Μάνος Μανιάς
Κατασκευή σκηνικού – Αντώνης Βούρλος
Μουσική επιμέλεια – Μάνος Μανιάς
Αφίσα – Γιάννης Λαμπράκης
Βοηθός σκηνοθέτη – Σωτήρης Αγριανίδης
Promosion – Γιάννης Μανιάς
Ηχητικά – φωτισμοί – Νίκος Μανιάς
Σκηνοθεσία – Μάνος Μανιάς

Τους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης
Μπίλλυ – Γιάννης Λαμπράκης ( πατέρας )
Τζάνετ – Ελευθερία Μπουρανή ( κόρη )
Σούζαν – Γεωργία Μαυρογιαννάκη ( κόρη )
Μαίρη – Μαίρη Νταγιάκου ( μάνα )
Συνείδηση - Γιώργος Σπανογιαννάκης