Έξι ξεκάθαρες απαντήσεις λύνουν τις απορίες σας σχετικά με το καθημερινό θέμα του ντεμακιγιάζ. 

1.Αν έχω ξηρή επιδερμίδα και βάφομαι συχνά, τι προϊόν καθαρισμού να χρησιμοποιώ;

Προτιμήστε τα λαδάκια ή τα balm-in-oil καθαριστικά. Αφαιρούν εύκολα ακόμα και το πιο έντονο αλλά και αδιάβροχο μακιγιάζ. Αντίθετα, για τις λιπαρές επιδερμίδες ενδείκνυνται τα gel και οι αφροί.

2. Σε τι τύπο δέρματος απευθύνονται τα μικυλλιακά νερά;

Στα ευαίσθητα και δυσανεκτικά δέρματα. Επίσης, στα λιπαρά δέρματα με τάση ακμής όπως και στα αφυδατωμένα. Εκτός από νερό, μπορείτε να δοκιμάσετε φόρμουλες όπως το Micellaire gel ή τον αφρό.

3. Μπορώ να χρησιμοποιώ τα μαντηλάκια καθαρισμού κάθε μέρα;

Μόνο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αφού δεν μπορούν να κάνουν τόσο βαθύ καθαρισμό σε σύγκριση με τις κλασικές μεθόδους. Με λίγα λόγια, μόνο όταν είστε υπερβολικά κουρασμένες ή έχετε ξενυχτήσει και δεν έχετε το κουράγιο να σταθείτε μπροστά στον καθρέπτη του μπάνιου σας. Είναι σίγουρα καλύτερο από το να μην ξεβάφεστε καθόλου.

4. Τι προϊόν να επιλέγω, όταν φοράω αδιάβροχη μάσκαρα;

Το ιδανικό προϊόν είναι το διφασικό. Το λάδι ξεβάφει, ενώ το νερό καταπραΰνει. Απλά, αφήστε την ροδέλα του βαμβακιού μερικά δευτερόλεπτα πάνω στα βλέφαρα. Inside info: αν σας αρέσουν οι φυσικές λύσεις, δοκιμάστε (ακόμα και ) λάδι καρύδας!

5. Πρωινός VS Βραδινός Καθαρισμός. Πόσες φορές πρέπει να καθαρίζω το πρόσωπο μου μέσα στη μέρα;

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε/ντεμακιγιάρετε την επιδερμίδα σας δύο φορές μέσα στη μέρα, αφού ανοίξετε τα μάτια σας το πρωί και πριν πάτε για ύπνο το βράδυ. Ωστόσο, ο βραδινός καθαρισμός πρέπει να είναι πολύ πιο σχολαστικός για να αφαιρεί οτιδήποτε κατακάθεται επίμονα στην επιφάνεια της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως μακιγιάζ, σκόνη, ρύποι, καυσαέριο, καπνός από τσιγάρα. Το πρωί, ο καθαρισμός είναι πιο απαλός. Αρκεί ένα micellar water ή μια τονωτική λοσιόν. 

6. Γιατί είναι απαραίτητη η τονωτική λοσιόν μετά το γαλάκτωμα καθαρισμού; 

Ανεξαρτήτως προϊόντος καθαρισμού -με φωτεινή εξαίρεση μόνο τα μικκυλιακά νερά (Eaux Micellaires )- και πριν εφαρμόσετε την ενυδατική ή αντιγηραντική κρέμα, μην αμελείτε να χρησιμοποείτε τονωτική λοσιόν. Πέρα από την τόνωση, πετυχαίνει την επαναφορά του ph της επιδερμίδας και την αποφυγή της αίσθησης τραβήγματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook