Την μεταφορά των μελισσών στην Ανώπολη από μελισσοκόμους, εκτός Ανώπολης, ζητούν με ανακοίνωσή τους μελισσοκόμοι της περιοχής εξηγώντας ότι ειδικά φέτος, λόγω της λειψυδρίας, η ανθοφορία είναι ακόμη λιγότερη και ο κάμπος της Ανώπολης, που είναι περιορισμένος, στην ουσία δεν “χωράει” όλους τους μελισσοκόμους.

“Οι μέλισσες είναι πολλές και ο τόπος είναι λίγος” όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά ενθαρρύνοντας τους συναδέλφους τους μελισσοκόμους να μεταφέρουν τις κυψέλες τους σε άλλες περιοχές και όχι στην Ανώπολη που είναι κατεξοχήν μελισσοκομικό χωριό και πολλές οικογένειες ασκούν πλέον επαγγελματικά την μελισσοκομία και ζουν από αυτή.

Για το λόγο αυτό απευθύνουν μια διπλή παράκληση προς τους μελισσοκόμους εκτός Ανώπολης, στην οποία αναφέρουν:

1) Κατά τη φετινή άνοιξη, δεδεομένης της κακής χρονιάς λόγω της λειψυδρίας η ανθοφορία είναι ακόμη λιγότερη και το πρόβλημα οξύτερο. Παρακαλούμε τους συναδέλφους να μεταφέρουν αλλού τις κυψέλες τους, έτσι και αλλιώς η άνοιξη παντού ίδια είναι. Για την άνοιξη μιλάμε ουσιαστικά, για τον κάμπο της Ανώπολης ο οποίος είναι περιορισμένος και δεν μας χωράει όλους. Όποιος μπορεί ας κάνει άλλο κουμάντο. Αφήνουμε τον κάθε ένα στο φιλότιμό του.

2) Οι συνάδελφοι που φέρνουν μέλισσες στα πεύκα, να έρχονται μετά τις 15 Αυγούστου, οπότε και ξεκινά να δίνει το  πεύκο και έχει τελειώσει το θυμάρι, αλλά όχι πριν. Το θυμάρι που έχει απομείνει το οποίο και λιγοστεύει κάθε χρόνο, δεν φτάνει για να καλύψει ούτε εμάς.

Τελειώνοντας ζητάμε την κατανόηση των συναδέλφωνα μας και πιστεύουμε ότι όλοι καταλαβαίνουν το πρόβλημά μας. Επίσης πιστεύουμε ότι δεν δημιουργούμε σοβαρό πρόβλημα σε κανένα, δεδομένου ότι η άνοιξη είναι σχεδόν ίδια παντού και επίσης θυμάρι θα βρεθεί και αλλού.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook