Ψηφίσματα αναφορικά με την μετάθεση ευθυνών χρηματοδότησης δομών Υγείας σε Δήμους και Περιφέρειες αλλά και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρεται:

“Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ,  οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ανέδειξαν με δυο ψηφίσματα που είχαν καταθέσει ήδη στο προηγούμενο ΔΣ (29/2/2016), δυο πολύ σοβαρά ζητήματα.

Με το πρώτο ψήφισμα ζήτησαν την μη επαναφορά με οποιοδήποτε τρόπο της τροπολογίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με την οποία μεταθέτει ευθύνες χρηματοδότησης δομών Υγείας στους Δήμους και τα Περιφέρειες, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων,  με την υποχρηματοδότηση τόσο της Υγείας όσο και των ΟΤΑ, για να εξασφαλίζει ζεστό χρήμα για το μεγάλο κεφάλαιο.

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέδειξε την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να μετατρέψει υπάρχουσες δομές των δήμων σε υποτιθέμενες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ζήτησε ενημέρωση για το τι συζητήθηκε γι αυτό το θέμα στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος με τον ΓΓ του Υπουργείου Υγείας προ ημερών.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος δεν αρνήθηκε ότι σε αυτή τη συνάντηση συζητήθηκε αυτή η αρνητική εξέλιξη, ενώ από την άλλη θέλησε να υιοθετήσει ομόφωνα το ΔΣ το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τον όρο να φύγει το σημείο που μιλάει για την προτεραιότητα διαχρονικά των κυβερνήσεων να χρηματοδοτούν την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Δηλαδή «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»! Φυσικά οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επέμειναν στο αρχικό ψήφισμα ενώ η παράταξη ΣΥΡΙΖΑ- ΛΑΕ ψήφισε λευκό (προφανώς για να μη στεναχωρήσει την κυβέρνηση!).

Το δεύτερο ψήφισμα αφορούσε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του, καθώς φέρει μεγάλη ευθύνη για τον πόλεμο στη Συρία που δημιουργεί τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι θέτει μπαίνουν σε κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας αφού δεν αναγνωρίζει τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο.

Μάλιστα στην εισήγηση του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ για το θέμα του μεταναστευτικού καθώς πολλά γράφονται στον τύπο για την προετοιμασία που γίνεται στους Δήμους της Κρήτης για την υποδοχή, σε μόνιμα κέντρα, προσφύγων και μεταναστών.

Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να πάρει θέση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και για τα αίτια που γεννούν τους πολέμους και την προσφυγιά.

Μάλιστα ο δήμαρχος είπε ότι αφού η κυβέρνηση το αποφάσισε και κάλεσε το ΝΑΤΟ, θα έχει φροντίσει να εξασφαλίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και εμείς δεν μπορούμε να την αμφισβητήσουμε!

Τελικά το ψήφισμα ψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και έναν δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Κουράκη ενώ η παράταξη ΣΥΡΙΖΑ- ΛΑΕ ψήφισε κι εδώ λευκό! Τέτοια υποταγή!

Στο θέμα της παρουσίασης του master plan για τα Ενετικά Τείχη, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέδειξε ότι πρόκειται για μετάθεση ευθυνών του κράτους στο Δήμο, όπως γίνεται με την Υγεία, την Παιδεία και άλλα, προκειμένου το κράτος να αποσείσει από πάνω του την χρηματοδότηση της συντήρησης και ανάδειξης των Ενετικών Τειχών, τα οποία οδεύουν, με τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν, στην ιδιωτικοποίηση τους.

Άλλωστε δεν απαντήθηκε ούτε το ποιος θα είναι ο φορέας διαχείρισης των τειχών, ούτε και ποιος θα πληρώσει το τεράστιο κόστος για τις επισκευές, τη συντήρηση και τη λειτουργία τους.

Τόνισε επίσης ότι δεν μπορεί να αναδεικνύονται τα Ενετικά Τείχη σαν το πιο σημαντικό μνημείο της πόλης, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για το οχυρωματικό έργο των Ενετών κατακτητών που χτίστηκε με το αίμα των Κρητικών που αντιστάθηκαν σθεναρά στους Ενετούς κατακτητές.

Τέλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταψήφισαν τις 7 από τις 8 προτάσεις της Δημοτικής Αρχής για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Κι αυτό όχι γιατί το ΚΚΕ δεν θέλει τα κοινοτικά κονδύλια- που είναι χρήματα που τα έχουν πληρώσει οι λαοί της ΕΕ και ο Ελληνικός λαός- αλλά γιατί έχει διαφωνία με τη στρατηγική στόχευση των προγραμμάτων και των σχεδίων που προέρχονται από την ΕΕ και σκοπό έχουν την εξυπηρέτηση και ενίσχυση του κεφαλαίου, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση.

Επίσης, το ΚΚΕ διαφωνεί με τις προτεραιότητες και την ιεράρχηση των αναγκών της πόλης και των δημοτών που δεν λαμβάνονται καθόλου υπ’ όψιν από αυτά τα προγράμματα. Για παράδειγμα, τώρα καταργείται κάθε έννοια του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης γιατί δήθεν δεν υπάρχουν χρήματα, ενώ εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται και σκορπώνται για έργα αμφίβολης χρησιμότητας για το λαό.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook