Στις δικές του δυνάμεις για το προσφυγικό πρέπει να στηριχθεί ο Ελληνικός λαός που δεν πρέπει να έχει αυταπάτες και δεν πρέπει να περιμένει τίποτε από τους Ευρωπαίους δήθεν εταίρους επισήμανε με παρέμβασή του αργά χθες το βράδυ (7/3/2016) μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Ενόψει μάλιστα και της χθεσινής μεγαλειώδους αποτυχίας στις Βρυξέλλες της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. να αποφασίσουν συγκεκριμένες λύσεις για το προσφυγικό ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα έχει πλέον λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς οι πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 40.000 και ο αριθμός τους θα αυξηθεί επιπλέον κατά 100.000 στο τέλος του μηνός. Η Τουρκία συνεχίζει να υποθάλπει τα δουλεμπορικά κυκλώματα μεταφοράς προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου και η μετεγκατάσταση έχει μείνει στα χαρτιά αφού από τους 60.400 πρόσφυγες έχουν αναχωρήσει από την Ελλάδα λιγότεροι από 400. Η Ε.Ε. με την πολιτική της έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο προσφυγικό Νταχάου.»

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Μόνη λύση να στηριχθεί πλέον ο Ελληνικός λαός στις δικές του δυνάμεις. Η Ελλάδα λοιπόν πρέπει να αποχωρήσει από τη Σένγκεν για να πάψει έτσι να αποτελεί μαγνήτη για τους πρόσφυγες που έρχονται στην πατρίδα μου αντί να πάνε στη Βουλγαρία γιατί η Ελλάδα ως χώρα Σένγκεν χορηγεί στους πρόσφυγες ταξιδιωτικά έγγραφα τύπου Σένγκεν που τους επιτρέπουν να φτάσουν στη Γερμανία.»

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Επιπλέον η Ελλάδα πρέπει να αναστείλει το Δουβλίνο 3, να επιβάλει Οικονομικό Εμπάργκο στα Σκόπια και την Αλβανία ως αντίποινα προκειμένου να αναγκάσει τις χώρες αυτές να ανοίξουν για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες τα σύνορά τους τα οποία έχουν κλείσει παράνομα όπως δήλωσε και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook