Ένα αστυνομικό έγγραφο που εστάλη στον Δήμο Γόρτυνας  έχει προκαλέσει αναστάτωση και πολλά σενάρια για τον σκοπό του.

Με το έγγραφο αυτό, καλείται ο Δήμος να «αποστείλει στοιχεία ατόμων για να στελεχώσουν Μονάδες Πολιτικής Άμυνας».

Και επειδή κάτι ανάλογο δεν θυμούνται οι νεώτεροι να έχει ξαναγίνει, ήταν εύλογα τα ερωτηματικά και η ανησυχία για το τι μπορεί να συμβαίνει και η αστυνομία θέλει να δημιουργήσει «Μονάδες Πολιτικής Άμυνας».

Μάλιστα τα περισσότερα σενάρια συνέδεαν το έγγραφο με το ενδεχόμενο φιλοξενίας μεγάλου αριθμού προσφύγων στην Κρήτη, παρά του ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα όπου γίνεται ο χαμός με τους πρόσφυγες δεν υπήρξε κάτι ανάλογο.

Όμως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, η αλήθεια φαίνεται να απέχει των όποιων σεναρίων.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μια τυπική διαδικασία που προβλέπεται από Νόμο του 1974 για την ανα τακτά χρονικά διαστήματα επικαιροποίηση των στοιχείων πολιτών οι οποίοι μπορούν να συμμετάσχουν στο πλαίσιο του Πολιτικού Σχεδιασμού Εκτάκτων Αναγκών. 

Πρόκειται για το γνωστό ΠΣΕΑ που ασχολείται με τον σχεδιασμό  πολιτικής οργάνωσης της αντιμετώπισης των οποιοδήποτε εκτάκτων αναγκών, είτε αφορά σε καταστροφικό σεισμό, ή άλλη φυσική καταστροφή είτε ακόμη και σε πόλεμο.

Στο πλαίσιο του ΠΣΕΑ πρέπει να υπάρχουν  τα στοιχεία πολιτών που ανα πάσα στιγμή θα πρέπει να κληθούν να συνδράμουν και για τον λόγο αυτό ο Νόμος προβλέπει την επικαιροποίηση των σχετικών καταλόγων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η τυπική αυτή  διαδικασία αυτή την οποία είναι υποχρεωμένη να πράττει η ΕΛ.ΑΣ και η οποία είχε αδρανοποιηθεί στο παρελθόν, επανεργοποιείται σύμφωνα με τον Νόμο και έτσι προέκυψε το επίμαχο έγγραφο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook