Τη στήριξη της Πολιτείας ζητούν οι εργαζόμενοι στο Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων (Θ.Ψ.Π.Χ.) με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο.

Όπως δήλωσε  ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Θ.Ψ.Π.Χ. Νεκτάριος Πανηγυράκης,

«έχουμε δηλώσει ότι, για εμάς, η αυτονομία στον χώρο της ψυχικής υγείας είναι απαραίτητη για να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί».

Οι εργαζόμενοι, θέλοντας να τονίσουν τη σημασία των δομών ψυχικής υγείας που σήμερα λειτουργούν έδωσαν στη δημοσιότητα μερικές από τις δράσεις στα Χανιά για το 2010.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσαν, στα εξωτερικά ιατρεία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας έχουν εξυπηρετηθεί 2.186 άτομα και έχουν γίνει 7.500 συνεδρίες.

Οι μονάδες, κινητή και κατ οίκον, εξυπηρετούν ετησίως 250 και 150 άτομα αντίστοιχα, ενώ στο ιατρείο των παιδιών έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 2.500 συνεδρίες.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται, γιατί, όπως υποστηρίζουν, εδώ και 8 μήνες είναι απλήρωτοι για τη νυκτερινή και υπερωριακή τους απασχόληση.

Τέλος, ανακοίνωσαν, επίσης, ότι θα συμμετάσχουν την Τέταρτη 20 Ιουλίου στην 24ωρη απεργία της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.