Με την συγκομιδή των 23 μεταλλίων επέστρεψε στην βάση του ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων και το τμήμα Κανόε Καγιάκ μετά την συμμετοχή του στο 21ο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά από την Παρασκευή (8/7) έως και την Κυριακή (10/7).

Ο ΝΟΧ κατέκτησε ένα χρυσό, έντεκα ασημένια και δέκα χάλκινα μετάλλια και κατετάγη 8ος, την στιγμή που πέρσι ήταν πρωταθλητής Ελλάδος. Ωστόσο το τμήμα του Κανόε καγιάκ επιβαρύνθηκε φέτος από τη μεγάλη απουσία του συνόλου σχεδόν των πρωτοκλασάτων αθλητών του από τις προπονήσεις, λόγω της προετοιμασίας τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς και από τα υπόλοιπα προβλήματα που προέκυψαν από τη μη λειτουργία των αθλητικών τμημάτων. Η καλύτερη επίδοση και το μοναδικό χρυσό μετάλλιο του Ν.Ο. Χανίων προήλθε από τον Αναστάσιο Αναγνωστόπουλο στην κατηγορία Κ1 ανδρών στα 200μ. ενώ αρκετά ακόμα χρυσά θα μπορούσαν να προκύψουν και από άλλους ακόμα αθλητές και αθλήτριες του Ν.Ο.Χ., οι οποίοι τα έχασαν πάνω στο νήμα με αποτέλεσμα να καταλήξουν στη 2η θέση.

Σύμφωνα με τον Μανόλη Αγγελάκη, προπονητή του Χανιώτικου Ομίλου: «τα αποτελέσματα, σύμφωνα και με αυτά που είχα πει πριν από το πρωτάθλημα, ήταν αναμενόμενα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε φέτος ήταν πάρα πολλά και ήταν αδύνατο να κυνηγήσουμε και πάλι το πρωτάθλημα. Πλέον, προέχει να δοθεί όλο το βάρος στην υποδομή και να υπάρξει ριζική ανανέωση στην πρώτη ομάδα. Μας ενδιαφέρει να μπουν οι σωστές βάσεις και πάλι από την αρχή, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στη νοοτροπία των αθλητών έτσι ώστε να ξαναβρεθούμε το συντομότερο στην κορυφή. Αυτό το διάστημα είναι μεταβατικό για τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων, αλλά ξεκινάμε με μεγάλη όρεξη έτσι ώστε να βρεθούμε και πάλι εκεί που ήμασταν».

Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν πολύ κακές, με συνέπεια την Κυριακή (10/7) να υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στη διεξαγωγή των αγωνισμάτων. Κυρίως, επικράτησε μεγάλος κυματισμός που δυσχέρανε τα μέγιστα το έργο των αθλητών ενώ ήταν και η αιτία που υποχρέωσε την αποστολή του Ν.Ο. Χανίων να αποχωρήσει νωρίτερα και να μην λάβει τα αποτελέσματα.

Την αποστολή στον Σχοινιά συνόδευσε ο έφορος του Ν.Ο.Χ., Δημήτρης Καλλιβρετάκης, ο οποίος τονίζει ότι: «οι παράγοντες που δυσχέραναν τ’ αποτελέσματά μας ήταν καταρχήν οι εξετάσεις των παιδιών. Το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την προετοιμασία. Ένας άλλος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι για τους αθλητές πλέον δεν υπάρχουν κίνητρα σε κανένα άθλημα κι ως εκ τούτου  δεν μπορούν ν’ αφιερώσουν περισσότερο χρόνο. Τρίτον, θα πρέπει να σημειώσω ότι χάσαμε φέτος τρεις πολύ σημαντικούς αθλητές, οι οποίοι αποχώρησαν λόγω μεταστέγασης σε άλλα μέρη κι έτσι δεν μπορούσαμε να τους έχουμε μαζί μας. Ως γνωστό, το πρωτάθλημα δεν είναι τόσο εύκολο, καθώς στη γενική βαθμολογία, μετράνε τα χρυσά μετάλλια. Εμείς κατακτήσαμε μεν ένα, αλλά πήραμε και άλλα 11 ασημένια. Είναι 11 δεύτερες θέσεις, τις περισσότερες από τις οποίες τις χάσαμε στο νήμα. Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα, θα είχαμε τερματίσει πολύ ψηλότερα. Σε κάθε περίπτωση, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους, στον προπονητή αλλά και στον μεγάλο μας χορηγό, την ΑΝΕΚ LINES η οποία για μία ακόμα χρονιά μας στηρίζει και είναι κάτι που το εκτιμούμε πάρα πολύ. Το κανόε καγιάκ έχει τις δυνατότητες να επιστρέψει άμεσα στις πρώτες θέσεις πανελληνίως και αυτό αποδεικνύεται από τη μαζική συμμετοχή των αθλητών που υπάρχουν στο τμήμα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά και είναι θέμα χρόνου, ο Ν.Ο. Χανίων να φτάσει και πάλι στην 1η θέση».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τον Ν.Ο. Χανίων ήταν τα εξής:

1η θέση: Αναγνωστόπουλος Κ1 ανδρών 200μ.

2η θέση: Αναγνωστόπουλος Κ1 ανδρών 500μ.

2η θέση: Μαρουλής – Κολτσάκης Κ2 εφήβων 500μ.

2η θέση: Σαράντου Κ1 νεανίδων 1000μ.

2η θέση: Αλειφέρη-Σαράντου Κ2 νεανίδων 1000μ.

2η θέση: Δημητρουλάκη Κ1 κορασίδων 1000μ.

2η θέση: Δημητρουλάκη – Σηφάκη Κ2 κορασίδων 1000μ.

2η θέση: Αλειφέρη – Γέρου Κ2 νεανίδων 500μ.

2η θέση: Αλειφέρη – Γέρου – Σαράντου – Σηφάκη Κ4 νεανίδων 500μ.

2η θέση: Δημητρουλάκη – Σηφάκη Κ2 κορασίδων 500μ.

2η θέση: Μαρουλής – Κολτσάκης – Τζουγκαράκης – Τζανάκης Κ4 εφήβων 200μ.

2η θέση: Αλειφέρη – Σαράντου Κ2 νεανίδων 200μ.

3η θέση: Βεναρδάτου – Γέρου Κ2 νεανίδων 200μ.

3η θέση: Βεναρδάτου – Βεργανελάκη Κ2 κορασίδων 500μ.

3η θέση: Στάθη – Δημητρουλάκη – Σηφάκη – Βεργανελάκη  Κ4 κορασίδων 500μ.

3η θέση: Βεναρδάτου – Βεργανελάκη – Στάθη – Κουτσοποδιώτη Κ4 νεανίδων 500μ.

3η θέση: Αναγνωστόπουλος Κ1 ανδρών 1000μ.

3η θέση: Μαρουλής – Αναγνωστόπουλος Κ2 ανδρών 1000μ.

3η θέση: Μπερουτσάκης – Τσουγκαράκης – Μαρουλής – Κολτσάκης Κ4 ανδρών 1000μ.

3η θέση: Μπερτσουλάκης – Κολτσάκης – Μαρουλής – Τζανάκης Κ4 εφήβων 500μ.

3η θέση: Βεναρδάτου – Γέρου Κ2 γυναικών 500μ.

3η θέση: Μαρουλής – Κολτσάκης Κ2 εφήβων 200μ.

 

Πρωταθλητής Ελλάδας αναδείχτηκε ο Ναυτικός Όμιλος Χαλκίδας, ο οποίος κατακτώντας 17 χρυσά, 10 αργυρά και 4 χάλκινα μετάλλια, αναδείχτηκε ο μεγάλος νικητής. Τη 2η θέση κατέκτησε ο Ναυτικός Αθλητικός Σύνδεσμος (15 χρυσά, 5 ασημένια και 9 χάλκινα) και την 3η ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Καλαμαριάς (11 χρυσά, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα).


Λευτέρης Αντωνακάκης