Πρώτη ενημέρωση 14.31 / Τελευταία ενημέρωση 18.18

Ένοχους έκρινε το δικαστήριο Νεάπολης τους δύο από τους έξι συνολικά κατηγορούμενους που κάθισαν στο εδώλιο για την υπόθεση του  θανάτου του φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, το μεσημέρι της Τετάρτης, ένοχοι για τον θάνατο του Κώστα Κατσούλη κρίθηκαν ο 28χρονος και ο 34χρονος.

Το δικαστήριο μετά από διακοπή και εξέταση του αιτήματος των δικηγόρων να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους δύο κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι, επέβαλε στον 34χρονο ποινή κάθειρξης 16 ετών για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη και συμπλοκή με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Στον 28χρονο επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Στον 36χρονο επέβαλε 4 χρόνια κάθειρξη γθα συμπλοκή εντός αθλητικής εγκατάστασης με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο 36χρονος είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα ενώ δεν μπορεί να προσέρχεται σε αθλητικούς χώρους όπου θα αγωνίζεται ο Ηρόδοτος ή ο Εθνικός.

Ωστόσο, ο φάκελος Κατσούλη δεν κλείνει, καθώς κατά τη διάρκεια της δίκης κατατέθηκαν στοιχεία και μαρτυρίες για συμμετοχή και άλλων ατόμων στο επεισόδιο, τα οποία δεν έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Για τον λόγο αυτό θα επιστραφεί η δικογραφία στον Εισαγγελέα Ηρακλείου για να ερευνηθεί αν προκύπτουν ευθύνες σε τρεις ακόμα οπαδούς του Ηροδότου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook