Έξαρση παρουσιάζουν φέτος οι κάμπιες σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου. Ο ψεκασμός που έγινε από την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, έγινε με βιολογικό βάκιλο και δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Περιοχές, όπου υπάρχουν πεύκα, έχουν γεμίσει με κάμπιες, με τους κατοίκους να προσπαθούν μόνοι τους να τις εξολαθρεύσουν.

Στην περιοχή του Αγ Κωνσταντίνου, κ συγκεκριμένα στην οδό Μηνά Γεωργιάδη, οι κάτοικοι έχουν αγανακτήσει. Μάλιστα, έχουν παρατηρηθεί κ αλλεργικά περιστατικά, με μικρά παιδιά να μην μπορούν να βγουν έξω από τα σπίτια τους

Οι καιρικές συνθήκες επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Πέτρος Ινιωτάκης, οι υψηλές μη φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, είναι ακόμα ένας παράγοντας που έπαιξε ρόλο στην έξαρση του φαινομένου.

«Φέτος εγινε βιολογικός ψεκασμός, με βάκιλο κ δεν είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Λόγω κ των ειδικών καιρικών φαινομένων, με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, έχουμε έξαρση του φαινομένου»

Οι κάτοικοι της περιοχής του Αγ Κων/νου με απογοήτευση άκουσαν τον υπεύθυνο της υπηρεσίας πρασίνου να τους λέει ότι πλέον δεν μπορεί να γίνει ξανά ψεκασμός.

Ο δήμος δεν μπορεί να κάνει κάτι. Δεν μπορεί να γίνει ψεκασμός. Με τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, προχωράμε σε κλάδεμα κλαδιών, όπου υπάρχουν κουκούλια κ στην συνέχεια σε κάψιμο. Δίνουμε προτεραιότητα σε περιοχές, όπου υπάρχουν σχολεία, παιδικές χαρές, αλλά κ νοσοκομεία»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook