Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, ένα ανήλικο παιδί προσπαθούσε να πλημμυρίσει την αγορά της Λαμίας με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ! Όμως, ο 17χρονος Ουκρανός συνελήφθη και ίσως έτσι άνοιξε ο δρόμος για την πλήρη εξάρθρωση της σπείρας παραχαρακτών, μέλος της οποίας είναι και ένα κορίτσι γύρω στα… 15!

Μετά από καταγγελίες καταστηματαρχών της πόλης, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν τον ανήλιο αλλοδαπό και του έκαναν σωματική έρευνα. Πάνω του βρήκαν επτά πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, αλλά και 12 γνήσια, δυο των 20 ευρώ, τρία των 10 και επτά των 5 ευρώ, τα οποία πιθανότατα είχε πάρει ως ρέστα από τα πλαστά 50ευρα που είχε ήδη διοχετεύσει!

Η Ασφάλεια ανακρίνει τον 17χρονο για να εξακριβώσει πώς βρέθηκαν τόσα πολλά πλαστά χαρτονομίσματα στην κατοχή του και εκτιμά ότι είναι «βαποράκι» της ίδιας σπείρας παραχαρακτών στην οποία ανήκει η επίσης ανήλικη αλλοδαπή, που το πρωί της Κυριακής προσπαθούσε να διοχετεύσει πλαστά 50ευρα σε ένα ζαχαροπλαστείο και ένα μίνι μάρκετ της Λαμίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το κορίτσι συνοδευόταν από δυο ενήλικες αλλοδαπούς οι οποίοι την περίμεναν σε απόσταση.

protothema

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook