Προς νέα χρονιά – ρεκόρ οδεύει ο ελληνικός τουρισμός, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Τα στοιχεία αυτά κάνουν λόγο για συνολικές αφίξεις από το εξωτερικό της τάξεως των 27,5 εκατ. και έσοδα που μπορεί να ανέλθουν στα 15 δισ. ευρώ.

Σε περίπτωση που οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιωθούν, τότε θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ανόδου για τον κλάδο.

Στα 27,5 εκατ. αφίξεις περιλαμβάνονται και αυτές της κρουαζιέρας, ενώ χωρίς αυτές οι διεθνείς αφίξεις υπολογίζεται ότι θα κινηθούν φέτος στα επίπεδα των 25 εκατ. από 23,5 εκατ. που ήταν το 2015.

Αντίστοιχα, τα έσοδα από τον τουρισμό για το 2015 ανήλθαν στα 14,2 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι φέτος αναμένεται σημαντική αύξηση.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ σημειώνει, πάντως, πως «η αύξηση δεν θα είναι οριζόντια σε όλη τη χώρα· συγκεκριμένοι προορισμοί που πλήττονται από το προσφυγικό θα παρουσιάσουν σημαντική πτώση στις αφίξεις τους».

Αισιόδοξη εμφανίστηκε από το Βερολίνο και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία επισήμανε ότι «τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό είναι ενθαρρυντικά και διαφαίνεται ότι το 2016 θα αποτελέσει μία χρονιά ακόμη καλύτερη από το 2015».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook