Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Δίκτυο Εθελοντισμού Κρήτης ΔΙ.ΕΘ.Κ. στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού -2011 διοργανώνουν ημερίδα παρουσίασης του Δικτύου Εθελοντισμού Κρήτης ΔΙ.ΕΘ.Κ

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου

Ώρα 17.00-21.00 στην Ορθόδοξο Ακαδημία στο Κολυμπάρι Χανίων.

Το Δίκτυο Εθελοντισμού Κρήτης – ΔΙ.ΕΘ.Κ., είναι Πρωτοβάθμιο  όργανο, εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, είναι  μέλος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθελοντισμού-Ελλάδα.

Οι δύο φορείς  είναι μέλος στο Εuropean Council-Platform for National non-profit Umbrella Organisations-CEDAG με έδρα στις Βρυξέλλες και στη Βουλή της Κοινωνίας των Πολιτών με έδρα την Αθήνα.

Βασικοί σκοποί του ΔΙ.ΕΘ.Κ. είναι η προώθηση του τοπικού εθελοντισμού, η δικτύωση των εθελοντικών οργανώσεων σε κοινές δράσεις δραστηριοποιούμενες σε διάφορα πεδία εθελοντισμού, η δημιουργία της ΄΄Χάρτας Εθελοντισμού Κρήτης΄΄ με την καταγραφή των τοπικών εθελοντικών οργανώσεων, η παρότρυνση των ενεργών πολιτών δημιουργώντας τη ΄΄Τράπεζα Χρόνου του Εθελοντή Κρήτης΄΄, για να ενισχυθούν οι δράσεις των οργανώσεων που θα επιλέξει ο κάθε εθελοντής και ενεργός πολίτης του τόπου του κ.ά.

Tο Δίκτυο Εθελοντισμού Κρήτης - ΔΙ.Ε.Θ. στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού – 5 Δεκεμβρίου θεσπισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη θα συνδιοργανώνει ετησίως με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθελοντισμού - Ελλάδα το ΄΄Παγκρήτιο Μεσογειακό Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα΄΄ που θα τεθεί υπό την αιγίδα του Εuropean Council-Platform for National non-profit Umbrella Organisations-CEDAG  και την Περιφέρεια Κρήτης.

Στην ημερίδα θα παρευρεθούν ομιλητές από οργανώσεις που εδρεύουν στην Αθήνα και θα συνεργαστούν με τοπικές οργανώσεις σε κοινές δράσεις καθώς και εκπρόσωποι από τις 4 Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης.