Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Δίκτυο Εθελοντισμού Κρήτης ΔΙ.ΕΘ.Κ. στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού -2011 διοργανώνουν ημερίδα παρουσίασης του Δικτύου Εθελοντισμού Κρήτης ΔΙ.ΕΘ.Κ

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου

Ώρα 17.00-21.00 στην Ορθόδοξο Ακαδημία στο Κολυμπάρι Χανίων.

Το Δίκτυο Εθελοντισμού Κρήτης – ΔΙ.ΕΘ.Κ., είναι Πρωτοβάθμιο  όργανο, εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, είναι  μέλος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθελοντισμού-Ελλάδα.

Οι δύο φορείς  είναι μέλος στο Εuropean CouncilPlatform for National nonprofit Umbrella OrganisationsCEDAG με έδρα στις Βρυξέλλες και στη Βουλή της Κοινωνίας των Πολιτών με έδρα την Αθήνα.

Βασικοί σκοποί του ΔΙ.ΕΘ.Κ. είναι η προώθηση του τοπικού εθελοντισμού, η δικτύωση των εθελοντικών οργανώσεων σε κοινές δράσεις δραστηριοποιούμενες σε διάφορα πεδία εθελοντισμού, η δημιουργία της ΄΄Χάρτας Εθελοντισμού Κρήτης΄΄ με την καταγραφή των τοπικών εθελοντικών οργανώσεων, η παρότρυνση των ενεργών πολιτών δημιουργώντας τη ΄΄Τράπεζα Χρόνου του Εθελοντή Κρήτης΄΄, για να ενισχυθούν οι δράσεις των οργανώσεων που θα επιλέξει ο κάθε εθελοντής και ενεργός πολίτης του τόπου του κ.ά.

Tο Δίκτυο Εθελοντισμού Κρήτης – ΔΙ.Ε.Θ. στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού – 5 Δεκεμβρίου θεσπισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη θα συνδιοργανώνει ετησίως με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθελοντισμού – Ελλάδα το ΄΄Παγκρήτιο Μεσογειακό Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα΄΄ που θα τεθεί υπό την αιγίδα του Εuropean CouncilPlatform for National nonprofit Umbrella OrganisationsCEDAG  και την Περιφέρεια Κρήτης.


Στην ημερίδα θα παρευρεθούν ομιλητές από οργανώσεις που εδρεύουν στην Αθήνα και θα συνεργαστούν με τοπικές οργανώσεις σε κοινές δράσεις καθώς και εκπρόσωποι από τις 4 Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook