Δεκάδες φορείς βρέθηκαν σήμερα στο Δημαρχείο Ρεθύμνου για να συντονίσουν τις ενέργειές τους λίγα 24ωρα πριν την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Ρέθυμνο. Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Στέλιος Σαμψών, διαβεβαίωσε ότι όλες οι διαδικασίες κυλούν ομαλά με έμφαση πάντα στην ασφάλεια των χιλιάδων συμμετεχόντων και επισκεπτών του τελευταίου τριημέρου και όχι μόνο, της αποκριάς, ενώ ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ., Κώστας Ηλιάκης, τόνισε πόσο σημαντικός είναι για το Ρέθυμνο και την Κρήτη αυτός ο θεσμός που απολαμβάνει της προσοχής που του αρμόζει από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Εκ μέρους της Τροχαίας Ρεθύμνου, ο Αστυνόμος Α, Γιώργος Μπαλάσης, ανέφερε ότι με τη συνεργασία των οδηγών που θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα είναι ομαλή, καθώς έχει επικαιροποιηθεί και ο σχεδιασμός της υπηρεσίας. Μόλις κορεστούν οι χώροι στάθμευσης της πόλης, τα αυτοκίνητα θα σταθμεύουν εκτός πόλεως και με λεωφορεία του ΚΤΕΛ οι επισκέπτες θα φθάνουν και θα αναχωρούν από την πόλη του Ρεθύμνου, ανά 10 ίσως και ακόμη λιγότερα λεπτά. Έχουν μάλιστα τοποθετηθεί και ειδικές πινακίδες σήμανσης με όλους τους χώρους στάθμευσης που έχουν προβλεφθεί.

Παράλληλα, σε συνεργασία του Δήμου Ρεθύμνης, του ΣΥΦΑΚ και του μεγάλου χορηγού AMSTEL θα διανεμηθούν δωρεάν, 1500 αλκοτέστ μιας χρήσης δωρεάν, στους οδηγούς που θα εισέρχονται στο Ρέθυμνο το Σαββατοκύριακο 12-13 Μαρτίου. Αυτό αποτελεί ένα τμήμα από τη συνεχή και αυξανόμενη δράση των παραπάνω φορέων για τη συνετή κατανάλωση αλκοόλ και την αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους.

Οι Δότες Ζωής συνεχίζουν την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού στην εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας. Μπορείτε να δώσετε δείγμα σιέλου στα κιόσκια που θα βρίσκονται οι εθελοντές:

11/03/2016 στα πλαίσια των Κρητικών Παραδοσιακών Καντάδων στις 19:30 στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη

12/03/2016 στα πλαίσια της Νυχτερινής Παρέλασης στις 21:30 στην Πλατεία Μικρασιατών

Και βέβαια την Ημέρα της Μεγάλης Παρέλασης 13/03/2016 οι Εθελοντές Δότες Ζωής θα βρίσκονται στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη από τις 11 το πρωί και για όσο κρατήσει για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας!

Την Κυριακή αναμένεται να παρελάσουν 17.000 καρναβαλιστές και οι επισκέπτες να αγγίξουν τις 100.000. Οι Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016 Ζω, Δρω, Δημιουργώ ανέρχονται σε 43 και τα άρματα σε 32. Οι πληρότητες έχουν φτάσει ήδη στο 100% σε αρκετά από τα 22 ξενοδοχεία που θα δεχθούν τους επισκέπτες, ενώ μαζί με όλα τα τουριστικά καταλύματα, οι διαθέσιμες κλίνες αριθμούν μερικές χιλιάδες. 

Για την καλύτερη ενημέρωση των επισκεπτών, μέχρι και το Σάββατο στην ιστοσελίδα rethymnocarnival.gr και rethymno.gr θα μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα των καταλυμάτων.

Τέλος, ενημερώνουμε την επιχειρηματική κοινότητα του Ρεθύμνου, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, θα επισκεφθούν όλες τις Ρεθεμνιώτικες επιχειρήσεις, εργαζόμενοι της ACS courrier, για τη συγκέντρωση χρημάτων για το ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ. Η ACS courrier συμπράττει εθελοντικά και έχει υπάρξει μεγάλος χορηγός του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού, έχοντας συμβάλει στην προβολή και επικοινωνία του στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ποιοί παρευρέθησαν στην συνέντευξη

Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παρόντες Διοικητής κ. Ακουμιανάκης Εμμανουήλ

Λιμεναρχείου Ρεθύμνης Παρόντες Υποπλοίαρχος κ. Παττακός Κωνσταντίνος

Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης Παρόντες Υποπλοίαρχος κ. Πάγκαλος Νικόλαος

Τροχαίας Ρεθύμνης Παρόντες Αστυνόμος Α κ. Μπαλάσης Γεώργιος

Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνης Παρόντες Γραφείο Γενικής Αστυνόμευσης Σταυγιαννουδάκης Εμμανουήλ

Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου Παρόντες Διοικητικός Διευθυντής Α κ. Σαραντόπουλος Σαράντης

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Παρόντες Πρόεδρος Εφορείας Σώματος Νοσηλευτικής Εθελόντρια Ελλ. Ερυθρού Σταυρού Ρεθύμνου κ. Καμινάρη Αναστασία, Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών κ. Καλφούντζος & κα. Φραϊδάκη & κ. Κατσιμπράκη από Δ.Σ. & κ. Μιχάλης Σπινθουράκης & Πλαϊρινού

Υπηρεσία Καθαριότητας & Καθημερινότητας Τ.Υ. Δήμου Ρεθύμνης Παρόντες Διευθύντρια κα. Γκολφινοπούλου Νικολέτα

Δότες Ζωής Παρόντες κα. Νικολακάκη Μαρία

ΚΤΕΛ Παρόντες κ. Μοσχάκης Ηλίας

ΕΚΑΒ Παρόντες κ. Δουλγεράκης Παναγιώτης

Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Παρόντες Προϊστάμενος του τμήματος Υγειονομικού ελέγχου κ. Βουμβουράκης & Διευθύντρια κα. Καββάλου

Υπεύθυνοι Ήχου Παρόντες κ. Αποστολάκης Μάρκος

Σύλλογος Εστίασης Παρόντες κ. Ανδρέας Κλαψινός & κ. Σταυριδάκης Στέλιος

Εμπορικό Σύλλογο Ρεθύμνου Παρόντες κα. Αγγελιδάκη Μαρίλη

ΟΕΒΕΡ Παρόντες Πρόεδρος κ. Κοσμάς Περπιράκης

Σύλλογο Τουριστικών Καταλυμάτων Παρόντες κ. Μαγνήσαλης Δημήτριος

Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Ρεθύμνου Τμήμα Εμπορίου Παρόντες κ. Κυριακόπουλος Ηλίας

Ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης Παρόντες Πέλαγος Μακρυδάκης Γεώργιος

Περιφεριακή Εφορεία Προσκόπων Δ. Κρήτης Παρόντες κα. Σκουμπουρδή Αιμιλία & κα. Μοσχάκη Ελένη & κ. Αντωνοβαρδάκης Αλέξανδρος

Συμπαρουσιαστής Παρών Σήφης Καυκαλάς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook