Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 με μεγάλη επιτυχία οι δωρεάν ξεναγήσεις που διοργάνωσε  η  Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Τουρισμού – Εθελοντισμού και οι εθελοντές Πολιτισμού, Τουρισμού  του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με εθελοντές ξεναγούς στις όμορφες γωνιές του Ηρακλείου.

Οι  ξεναγήσεις  πραγματοποιήθηκαν σε  επιλεγμένους χώρους της πόλης, προσφέροντας την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την Ιστορική και Πολιτιστική κληρονομιά του Μεγάλου Κάστρου. Ο πρώτος κύκλος ξεναγήσεων ξεκίνησε στις 16 Ιανουαρίου 2016, ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή  και ένας νέος αναμένεται να ξεκινήσει.

Σε αυτήν την πρώτη προσπάθεια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού – Τουρισμού – Εθελοντισμού με τίτλο «Γνωρίζω την πόλη μου – Αγαπώ την πόλη μου»  πραγματοποιήθηκαν συνολικά 30 ξεναγήσεις στα μουσεία και τα μνημεία του Ηρακλείου και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να μάθουν την ιστορία περίπου 1.300 πολίτες.

Οι ξεναγήσεις έγιναν στην παλιά πόλη του Ηρακλείου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης (στην Αγία Αικατερίνη), στο Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου, στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσού, στα Ενετικά Τείχη.

Τις ξεναγήσεις προσέφεραν εθελοντικά οι ξεναγοί από το Σωματείο Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης:
Αθηνά Σφακάκη, Μαρινέλα Μαμαλάκη, Κατερίνα Καρέτσου, Ρένα Κυπριωτάκη, Σταυρούλα Στρατήγη,  Χριστίνα Τσακιρούδη, Λίλυ Μαλτεζάκη,  Γιώργος Μαυράκης, Μανώλης Βλαχάκης,  Βαγγέλης Παπανικολάου, Ανδρέας Ελευθεράκης.     

Την οργάνωση ανέλαβαν οι εθελοντές του Δήμου Ηρακλείου της Ομάδας Πολιτισμού – Τουρισμού : Ηλέκτρα Καργάκη, Ειρήνη Φανιουδάκη, Ολγα Τζαφέρη,  Δέσποινα Γεργιανάκη, Βάνα Τσατσάκη, Βίλμα Ξειδιανάκη.

Στην επιτυχία της διοργάνωσης, που αγκαλιάστηκε από τον κόσμο του Ηρακλείου ο οποίος συμμετείχε και παρακολούθησε τις ξεναγήσεις απολαμβάνοντας κάθε όμορφη γωνιά του Μεγάλου Κάστρου, συνέβαλλαν ουσιαστικά: οι Διευθυντές του Ιστορικού Μουσείου Ηρακλείου και του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης κ. Αλέξης Καλοκαιρινός και Εμμανουήλ Δρακάκης για τα εισιτήρια ελευθέρων εισόδων, οι φύλακες των μουσείων αλλά και του Αρχαιολογικού Χώρου της Κνωσού για την στήριξη και βοήθεια τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook