Την Τετάρτη 9 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν στον Άγιο Νικόλαο, τα εγκαίνια του νέου χώρου του Συμβουλευτικού Σταθμού ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Ν.Λασιθίου με την παρουσία των μελών του Συλλόγου Οικογένειας απ’ όλο τον Νομό Λασιθίου και το Ηράκλειο, καθώς επίσης πολλών φίλων και υποστηρικτών.

Ο χώρος, που στεγάζεται τώρα σε ένα νεοκλασικό σπίτι στη συμβολή των οδών Μεταμορφώσεως και Καπετάν Ταβλά γωνία,  αναπαλαιώθηκε και διαμορφώθηκε κατάλληλα σύμφωνα με τις λειτουργικές  ανάγκες του Σταθμού. Η εθελοντική συμμετοχή του Συλλόγου Οικογένειας και η αφιλοκερδής συμμετοχή αρκετών ιδιωτών, ήταν σημαντική.

Την ακολουθία του Αγιασμού, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας & Χερρονήσου,  κος κος. Γεράσιμος, συνεπικουρούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο κο Ευάγγελο Παχυγιαννάκη και τους εφημέριους της ενορίας της Αγίας Τριάδας κους Κ. Χαλκιαδάκη και Ν.Μπανταλάκη.

Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους ο Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Κρήτης κος Ε.Πετάσης, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας  Αγ.Νικολάου, κος Π.Ζερβάκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Κρήτης, κος Μ.Κλώντζας, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγίου Νικολάου, κοι Κ.Κοκκίνης και Χ.Αλεξάκης, η εκπρόσωπος των ΟΚΥΔΑΝ & Κοινωνικού Παντοπωλείου, κα. Π.Παγκάλου, ο Διευθυντής και αρχιφύλακες του Σωφρονιστικού Καταστήματος Νεαπόλεως.

Με έκδηλο ενδιαφέρον και σεβασμό για το έργο που προσφέρει το ΚΕΘΕΑ, χαιρέτισαν, ο Μητροπολίτης κ.κ Γεράσιμος, ο πρωτοπρεσβύτερος Ευαγγ. Παχυγιαννάκης,  ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου, Μανώλης Πετάσης και ο Αντιπεριφερειάρχης  Υγείας Μανώλης Κλώντζας, τονίζοντας την σπουδαιότητα ύπαρξης του Συμβουλευτικού Σταθμού στον Νομό και συγχαίροντας τους υπεύθυνους για την εύρυθμη λειτουργία του παρά τις τρέχουσες αντιξοότητες.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Σ.Σ.Λασιθίου κ.Γιώργος Τρικοίλης και η κ.Μαριλένα Χατζάκη, Κοινωνική Λειτουργός και θεραπευτικό προσωπικό του Σταθμού, καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους και ενημέρωσαν για τον τρόπο που λειτουργεί το Πρόγραμμα και τις ουσιαστικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε  με μπουφέ με ποικιλία εδεσμάτων που είχαν ετοιμάσει τα μέλη του Συλλόγου Οικογένειας, πλαισιωμένη με ζωντανή μουσική προσφορά φίλων του ΚΕΘΕΑ.

H ομιλία του Πρωτοπρεσβύτερου Ευάγγελου Παχυγιαννάκη:

"Σεβασμιώτατε, Κυρίες, Κύριοι:

Η χαρά είναι έκδηλη στα πρόσωπα όλων μας, που γνωρίζομε το σημαντικό αλλά και δύσκολο έργο που επιτελούν το προσωπικό και τα μέλη του ΄΄Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ΄΄, έστω και στην φαινομενικά απλή εξεύρεση οἰκήματος μεταστέγασης του Συμβουλευτικού Σταθμού, και η χαρά αυτή αυξάνει, αφού δίδει την παρθενική ευλογία του ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κύριος Γεράσιμος, στα εγκαίνια του νέου χώρου του Συμβουλευτικού Σταθμού.

Η Ενορία της Αγίας Τριάδος πάντοτε πίστεψε και συμπαρίσταται στο σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί στον Νομό μας το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ. Για τον σκοπό αυτό θεωρούμε σκόπιμο την στιγμή αυτή των εγκαινίων του νέου χώρου του Συμβουλευτικού Σταθμού Λασιθίου, να ενημερώσομε με πολλή συντομία εσάς, Σεβασμιώτατε, αλλά και όλους τους παρευρισκομένους,  υπενθυμίζοντας ότι πάντοτε η Εκκλησία, ακόμη και σε περιόδους οικονομικής και άλλης κρίσεως, συμπαρίσταται το κατά δύναμιν, γιατί πλούτος της αδαπάνητος είναι η αγάπη. Η αγάπη, την οποία αφειδώλευτα παρέχει ως ευλογία και πιστεύει  ότι το ευγενές άνθος της είναι η φιλανθρωπία στην ευρεία, αυθεντική της μορφή. Είναι η διακονία του πάσχοντος συνανθρώπου, ως εικόνος του Θεού, που εμπράκτως και αθορύβως εφαρμόζει.

Έτσι, το  2010 το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος, πιστεύοντας στον σκοπό και στο έργο του ΚΕΘΕΑ εδώρησε σε αυτό το ένα και μοναδικό οικόπεδο που είχε, προκειμένου να αποκτήσει μόνιμη στέγη για να διευκολυνθεί στο κατεξοχήν κοινωνικό ανθρωπιστικό έργο του. Η απόφαση ενεκρίθη από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου και, εν συνεχεία, από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης. Οι διαδικασίες, απ’  ό,τι γνωρίζομε βρίσκονται στην τελευταία φάση, προκειμένου να υπογραφεί το συμβόλαιο κτήσεως

Θεωρήσαμε σημαντική την ενημέρωσή σας αυτή, Σεβασμιώτατε, που δεν έχει παρακλητικό ή προτρεπτικό χαρακτήρα υποστηρίξεως μιας τέτοιας προσπάθειας, γιατί και η θέση σας ως Επισκόπου και η ευγένεια του χαρακτήρος σας και η έκδηλη αγάπη για έργα «καλά καὶ ὠφέλιμα τοῖς ἀνθρώποις» (Τίτ. 3.8) την προσυπαγορεύουν, αλλά για να γνωρίσετε την προ της ελεύσεώς σας, ως Επισκόπου, στάση της τοπικής Εκκλησίας.

Και, επιτρέψατέ μας, να θωρήσομε ως απαρχήν εγκαινιάσεως «καλών έργων» (Τιτ.3.14) τον αποψινό αγιασμό για την στήριξη των ανθρώπων εκείνων, που εργάζονται φιλοτίμως να ελαφρύνουν τον σταυρόν τόσων οικογενειών και ατόμων, που αγωνίζονται να ελευθερωθούν από τα σύγχρονα δεσμά πολλών εξαρτήσεων και την επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Με διάθερμη την ευχή όλων μας, όπως  αξιωθείτε συντόμως, Σεβασμιώτατε, να θέσετε τον θεμέλιο λίθο στο ιδιόκτητο κτήριο του Συμβουλευτικού Σταθμού Λασιθίου, σας ευχαριστούμεν θερμώς."

Ακόμα χαιρέτησαν και ευχήθηκαν, ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου, Μανώλης Πετάσης, ο αντιπεριφερειάρχης υγείας Μανώλης Κλώντζας, και ο διευθυντής της δομής Γιώργος Τρικοίλης. Όλοι ευχήθηκαν να συνεχιστεί η προσπάθεια παρά τις δυσκολίες. Τα τελευταία χρόνια ουσιαστικά ο σταθμός λειτουργεί με δύο άτομα και φίλους, έχοντας παράξει μεγάλο έργο, βοηθώντας συνανθρώπους μας να γλυτώσουν από τα ναρκωτικά.

Γιαυτό και η μεγάλη προσέλευση φίλων του ΚΕΘΕΑ και από Σητεία και από Ιεράπετρα, τιμώντας τη προσπάθεια. Το επόμενο τμήμα στα σχέδια είναι να γίνει στη πόλη της Ιεράπετρας.κοινωνικών ανισοτήτων δεν είναι ουτοπία, αλλά μια σταθερή και διαχρονική αξία που καλούμαστε  όλοι να ασπαστούμε.