Παλαιότερα τα αυγά ήταν ένα απαγορευμένο τρόφιμο για όσους έπασχαν από υπερχοληστερολαιμία λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του κρόκου του αυγού σε χοληστερόλη.
Τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η χοληστερόλη του αυγού κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι πιστεύαμε και επηρεάζει σε σχετικά μικρό βαθμό τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα, στα πλαίσια ενός ισορροπημένου διαιτολογίου, όπου η συνολική πρόσληψη λίπους και κορεσμένου λίπους κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα.
Ένα μέτριο αυγό περιέχει 185 mg χοληστερόλης, ενώ η ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη κυμαίνεται στα 300 mg.
Παγωμένου Ελευθερία
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα